„Kaunas 2022“ pristato intriguojančią svetingumo programą | Kas vyksta Kaune

„Kaunas 2022“ pristato intriguojančią svetingumo programą

/ Kaunas 2022 nuotr.

Ar esate kada patyrę kultūrą saldžiai sapnuodami lovoje, sukurtoje tarpukario meistrų? O tiesiog patogiai keliaudami iš taško A į tašką B? Šias ir kitas ypatingas kaunietiškas patirtis sukūrė projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ svetingumo programa „Patirk Kauną“. „Išbandę bent vieną mūsų pasiūlymą nebegalvosite, kad Kaunas – tai tik Laisvės alėja“, – suokalbiškai šypsosi programos atstovai.

Kultūra net miegant

„Kultūros nakvynė“ – ta patyriminė viešnagė teminiuose „AirBnb“ apartamentuose. 2022-aisiais galėsite rinktis iš specialiai šiai programai atrinktų įvairias Kauno epochas pristatančių butų – kai kurie jų svečiams duris atvers pirmąkart, rašoma Kaunas 2022 pranešime žiniasklaidai.

Į optimistiškąjį tarpukarį svečių mintis nuneš autentiškas radijas, grojantis Danieliaus Dolskio šlagerį „Lietuvaitė“, vakarui mieste įkvėps iš spintos mojuojančios Laikinosios sostinės damų suknelės, įspūdį sustiprins autentiškuose art deco buteliukuose laikomi kvepalai… Žinoma, ir laikmetį atspindinčios knygos, net stalo žaidimai – tai, ko nerastumėte įprastuose šiuolaikiniuose viešbučiuose.

Kas gi nenorėtų apsistoti Italija dvelkiančioje tarpukario architekto Stasio Kudoko viloje ant Žaliakalnio šlaito, rūpestingai restauruotoje medinėje viloje Panemunėje ar tikrame Art Deco muziejuje pačiame Kauno centre? Tuo tarpu besidomintys šaltojo karo epocha ir pokario dizainu, turėtų susivilioti 70-ųjų stiliaus apartamentais. Neatmetama galimybė, kad „Kultūros nakvynės“ pasiūlymų, o ir apartamentų ar vilų atstovaujamų laikmečių, skaičius įsibėgėjus 2022-iesiems pagausės.

/ Kaunas 2022 nuotr.

Kultūros konsjeržai

Vis daugiau keliautojų neapsiriboja „tradiciniais“ turistiniais objektais ir ieško autentiškų patirčių, žmogiškųjų istorijų bei tikrojo, dar įdomesnio miesto atradimo vietinio gyventojo akimis. Jei nedrąsu vaikštinėti vienam ar kalbinti pirmą gatvėje sutiktą žmogų, čia padės Kultūros konsjeržai. Tai – kauniečiai, pasiruošę pademonstruoti savo svetingumą, pavedžioti po žemėlapiuose nepažymėtas mėgstamas savo vietas ar ypatingiausius objektus – žinoma, ir pakonsultuoti apie „Kaunas 2022“ programą. Gyvai arba raštu – ir nemokamai.

/ Kaunas 2022 nuotr.

Šoferiai – istorijų pasakotojai

Kauno svečiai, Europos kultūros sostinėje turėsiantys nedaug laiko, bet didelį apetitą naujiems potyriams, o gal tiesiog atvykę lietingą dieną, galės išsikviestį… kultūros šoferį. Paprastai kalbant, tai – privatus turas automobiliu, už kurio vairo – įdomi, Kauną itin artimai pažįstanti asmenybė.

Tarp su avantiūra jau sutikusių kultūros šoferių – menininkai, architektūros ekspertai, fotografai, kultūros lauko ir net gastronomijos žinovai. Visi jie ne tik atskleis esminius Kauno akcentus bei tokias vietas, apie kurias nerašoma turistiniuose giduose, bet ir pasidalins vietinio patirtimi bei patarimais.

/ Kaunas 2022 nuotr.

Rezervuokite „Patirk Kauną“ patirtis jau dabar internetu.

Visos šios kūrybingos idėjos, kurios bus įgyvendintos 2022 m., skirtos tam, kad Europos kultūros sostinės metais Kauną ir Kauno rajoną būtų galima pažinti kuo patogiau ir artimiau. Kultūros šiemet išvengti tikrai nepavyks – bus surengta daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių, iš kurių daugiau nei 50 premjerų, daugiau nei 250 koncertų. Didysis Europos kultūros sostinės metų titulo atidarymo renginys „Sukilimas“ miestiečių laukia jau sausio 22 d., 19:30 val. Pilnos atidarymo renginių programos ieškokite čia ir mobiliojoje programėlėje „Kaunas 2022“. Nemokami registracijos bilietai nuo sausio 10 d., čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA