Kauno „Akropolyje“ eilė nutįso ne prie parduotuvių | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolyje“ eilė nutįso ne prie parduotuvių

R. Tenio nuotr.

Antradienį į „Akropolį“ užsukę kauniečiai gali ne tik apsipirkti ar į filmą nueiti, bet ir pasiskiepyti nuo koronaviruso – tai padaryti sudarytos galimybės net ir visai nevakcinuotiems žmonėms. Vasarą jau suorganizavęs vieną akciją, skiepų kelionę po Lietuvą tęsia Nacionalinis kraujo centras (NKC). Artimiausiomis dienomis mobilūs vakcinavimo punktai įsikurs ir Vilniuje, Klaipėdoje bei Šiauliuose.

11 val. prasidėjusi akcija iškart sulaukė nemažo susidomėjimo, prie Griunvaldo gatvės įėjimo viduje susidarė netrumpa pasiskiepyti norinčiųjų eilė. Rikiavosi čia ir vyresnio amžiaus kauniečiai, ir jaunimas.

Įsileido prekybos centrai

Kaip žurnalistams šiandien sakė NKC direktorius Daumantas Gutauskas, tai yra jau antroji turo diena – pradėjo Vilniuje, o tęsia Kaune, „Akropolyje“, kur nuo 11 iki 16 val. pasiskiepyti be išankstinės registracijos galės visi norintys.

Rytoj NKC grįš į sostinę ir 13-18 val. vakcinuos prekybos centre „Panorama“ kartu su kraujo donorystės akcija. Ketvirtadienį pertrauka, penktadienį pasiskiepyti bus galima Šiaulių „Babilone“ ir Klaipėdos „Akropolyje“.

„Tai buvo Vyriausybės kanceliarijos ir Sveikatos apsaugos ministerijos iniciatyva. Dabar, kai 28 dieną pasibaigė kai kurių galimybių pasų galiojimo laikas, vėl sugrįžome. Iki šiol vakcinavome tik NKC patalpose didžiuosiuose miestuose, dabar einame pas žmones prekybos centruose. Oras neleidžia dirbti palapinėse lauke, kaip esame įpratę, tad mus priėmė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijai priklausantys prekybos centrai. Labai ačiū, kad įsileido“, – dėkojo D. Gutauskas.

Jo teigimu, po Lietuvą su mobiliais vakcinavimo punktais planuojam keliauti vieną mėnesį, tada bus vertinami rezultatai. Jeigu reikės, turas bus pratęstas.

Skiepija populiariausia vakcina

„Tikiuosi, kad kuo daugiau viešumo, kuo daugiau žmonės žino, tuo daugiau ir ateis. Vilniuje paskiepijome 111 žmonių, tai nėra daug, bet tiek ir tikėjomės. Dabar, kai turas tampa vis žinomesnis, tikimės daugiau. Vakcinų turėsime kiek reikės, jeigu baigtųsi, atsivešime. Tikrai nė vienas nebus nepaskiepytas, o kad ir kiek susirinks, visi svarbūs“, – tikino NKC direktorius.

„Akropolyje“ šiandien skiepijama „Pfizer“ vakcina, kuri yra populiariausia. NKC galėtų turėti ir kitas, jeigu būtų pageidavimas, tačiau jo, anot D. Gutausko, nėra. Sustiprinamajai dozei, pridūrė pašnekovas, tinkamiausios ne vektorinės, o mRNR vakcinos – tokia ir yra „Pfizer“.

„Manau, tai geriausias pasirinkimas. <...> Žmonės teiraujasi, kokią turime vakciną, kodėl skiepijame būtent šia, o ne, pavyzdžiui, „Janssen“, kuria skiepijome vasarą. Atsakymas paprastas – vienos dozės „Janssen“ vakcina tiko mūsų turams pirmame vakcinavimo etape, tačiau sustiprinančiajai dozei reikalinga naujo tipo mRNR vakcina, tokios yra „Pfizer“ ir „Moderna“, – aiškino D. Gutauskas.

Masinis vakcinavimas Kauno rajone

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad vasarinę vakcinavimo akciją NKC birželio 1-ąją vykdė Zapyškyje, kur pasiskiepyti atvyko daugybė žmonių. Maždaug per šešias valandas apsaugantį dūrį čia gavo apie pusė tūkstančio Kauno rajono ir miesto gyventojų.

Besiskiepijančių srautas atskirtas

Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė džiaugėsi bendradarbiavimu su NKC ir tiek kauniečiams, tiek apsipirkti atvykstantiems miesto svečiams sudaryta unikalia galimybe be išankstinės registracijos patogiai ir greitai pasiskiepyti. Svarbu tai, kad įeiti į prekybos centrą skiepytis galima ir be galimybių paso.

„Akropolio“ administracija ieškojo optimalių techninių sprendimų ir būtent skiepytis atvykstantiems žmonėms suformuotas atskiras įėjimas iš Griunvaldo gatvės. Šie gyventojai nukreipiami į bendrą eilę, srautą reguliuoja NKC savanoriai“, – nurodė B. Kuodytė.

Pasak jos, nebuvo jokių dvejonių dėl šios akcijos organizavimo „Akropolyje“ – prekybos centras iniciatyvą priėmė labai atvirai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA