Ir LKL koronavirusas jaukia Kauno „Žalgirio“ planus: nukeliamas susitikimas su Jonavos „CBet“ | Kas vyksta Kaune

Ir LKL koronavirusas jaukia Kauno „Žalgirio“ planus: nukeliamas susitikimas su Jonavos „CBet“

DELFI nuotr.

Nukeliamos dar vienerios Kauno „Žalgirio“ rungtynės. Trečiadienį, sausio 5 d., turėjęs vykti Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio mačas su Jonavos „CBet“ ekipa perkeliamas į sausio 9 d., sekmadienį.

Po atliktų COVID-19 testų Jonavos „CBet“ komandoje du žaidėjai sulaukė teigiamų rezultatų. Likusiems komandos žaidėjams bus atliekami papildomi COVID-19 testai, todėl susitikimas yra perkeliamas į sausio 9 d. 15.30 val.

Atsakomosios rungtynės bus sužaistos sausio 16 d. Garliavoje. Seriją bendru rezultatu laimėjusi komanda pateks į 2022 m. Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą, vasario mėnesį vyksiantį Vilniuje.

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio kovas tiesiogiai transliuos LRT Plius ir LRT.lt.

Eurolyga stabdyti sezono neketina

Visiems Eurolygos klubų atstovams atidavus balsus priimtas sprendimas perpus sutrumpinti privalomos izoliacijos po teigiamo koronaviruso testo terminą – nuo 14 iki 7 dienų, bet tik vakcinuotiems žaidėjams. Tikimasi, jog greičiau į rikiuotę grįžtantys krepšininkai leis išvengti tolesnės tvarkaraščio griūties.

Eurolyga apie pokyčius paskelbė pranešimu spaudai antradienio vakarą.

Jame pažymima, kad naujasis sutrumpintos izoliacijos terminas turi būti suderintas ir su vietos valdžia. Lietuvoje izoliacijos trukmė šiuo metu yra 10 dienų po paskutinės sąlyčio dienos, todėl Kauno „Žalgirio“ vadovui Pauliui Motiejūnui dar teks kreiptis į Lietuvos valdžios atstovus prašant pritaikyti šią išimtį profesionaliems krepšininkams.

„Girdėjome, jog valdžia irgi peržiūrės dabartinę situaciją. Ne mes vieni būtume tokioje situacijoje, Turkijoje taip pat 10 dienų, Rusijoje – 14. Kalbėtume su institucijomis, ką visada darome, ir prašytume, kad padarytų išimtį“, – pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje Kaune teigė P. Motiejūnas.

Jos metu klubo vadovas plačiau paaiškino, ką reiškia siūlymas ir galų gale priimtas sprendimas trumpinti izoliacijos laiką.

„Vienur situacija su COVID-19 užkratu yra bloga, kitur – ne to tokia bloga, kaip, pavyzdžiui ir Lietuvoje. Mes norime daryti viską, kad čempionatas vyktų sklandžiai ir nesugriautų viso krepšinio sezono – juk numatyti ir rinktinių langai, reikia baigti nacionalinius čempionatus ir t.t. Taigi, bendras sprendimas buvo toks, kad bendra padėtis Eurpoje nėra tokia prasta, jog kažką stabdytume ar nutrauktume. Eurolyga vyks toliau“, – žadėjo P. Motiejūnas.

„Dar norėčiau pridurti, kad terminas „saviizoliacijos trumpinimas“ nereiškia, jog žaidėjus iš karto mestume į aikštę. Pagal Eurolygos protokolus turime papildomai testuoti krepšininkus, tikrinti širdį ir visa kita. Šios naujos taisyklės labiau taikomos tiems, kurie užsikrėtę turėjo labai silpnus simptomus arba neturėjo absoliučiai jokių“, – apie pokyčius užsiminė jis.

Atnaujintas Eurolygos COVID-19 protokolas negalios nevakcinuotiems ir žaidėjams ir klubų darbuotojams. Tiesa, Eurolygoje tokių tėra vos 7 proc.

Eurolygos pranešime pažymima, jog lygiai tokios pačios taisyklės galios ir Europos taurės klubams, taigi ši atnaujinta informacija yra aktuali ir Panevėžio „Lietkabeliui“.

Nuo gruodžio vidurio COVID-19 atvejus fiksavo daugiau nei pusė Eurolygos klubų – dešimt. Daugelyje jų užkratas išplito, dėl to teko atidėti virtinę rungtynių, įskaitant tris Kauno „Žalgirio“ mačus: su Milano „Olimpia“, Atėnų „Panathinaikos“ bei Pirėjo „Olympiakos“. Su šiuo graikų klubu kauniečiai namie turėjo žaisti pektadienį, tačiau koronaviruso židinys „Olympiakos“ gretose plečiasi ir toliau.

Patys Lietuvos čempionai rimtesnio koronaviruso protrūkio kol kas išvengė, tiesa, lapkritį užsikrėtęs buvo Nielsas Giffey.

Primename, kad 2020-aisiais kilus pirmajai pandemijos bangai Eurolyga visiškai nutraukė sezoną, nepaskelbdama nugalėtojų, o pernai didelių nesklandumų pavyko išvengti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA