Ž. Pavilionis nusprendė: atsistatydinu savo partijos reikalavimu | Kas vyksta Kaune

Ž. Pavilionis nusprendė: atsistatydinu savo partijos reikalavimu

Kas vyksta Kaune, BNS, 2022/01/03 14:09
R. Tenio nuotr.

Valdančiajai Seimo konservatorių frakcijai pareikalavus Žygimantas Pavilionis pranešė, kad atsistatydins iš parlamento Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko pareigų.

Apie tai politikas parašė savo „Facebook” paskyroje, pabrėždamas, kad trauktis jį privertė partija:

Po metų darbo palieku Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko postą. Atsistatydinu savo partijos reikalavimu. Postą palieku, nes politika yra komandinis darbas ir kartais tenka atsitraukti dėl bendro tikslo. Esu šios politinės bendruomenės iškeltas, remtas kaip politikas ir paskirtas į šias pareigas. Būtų negarbinga nepaklusti jos sprendimui. Sieksiu, kad Lietuvos užsienio politika būtų solidi, vieninga, institucinių ar partinių nesutarimų neblaškoma.

Šiandien susiduriame su ypatingais, išskirtiniais geopolitiniais iššūkiais, į kuriuos geriausias atsakas būtų tinkamas, atsakingas pasirinktų užsienio politikos krypčių įgyvendinimas. Tikiuosi, kad Belaruskalij trąšų klausimas, sukėlęs šią krizę, artimiausiu metu bus išspręstas. Nors Lietuva tapo pripažinta prieglobsčio vieta atvykusiems iš svetur laisvės kovotojams, tačiau kartais mes pamirštame, kad patys esame nuolat veikiami autokratinių valstybių, siekiančių palaužti mūsų valią ginti laisvę ir demokratiją savo šalyje, kaimynystėje ar plačiajame pasaulyje.

Per šiuos metus buvome nuolat puolami iš Rytų, tačiau dėl to puolimo ir sustiprėjome. Seniai mūsų balsas nebuvo taip gerai girdimas ne tik regione, bet ir palaikomas Vašingtone, Briuselyje, Paryžiuje, Londone, Berlyne, kitose laisvojo pasaulio sostinėse, su kuriomis ir kitais metais turėsime stiprinti politinius ryšius.

Tačiau dabar svarbiausia užsitikrinti vieningą paramą Lietuvos užsienio politikai mūsų šalyje, kad niekam ateityje nekiltų abejonių, jog užsienio politikoje gindami laisvę, mes giname kiekvieno Lietuvos piliečio interesus ir visi kartu kuriame saugesnę ir stabilesnę ateitį mūsų valstybei.

Frakcija gruodžio 21 dieną nurodė Ž. Pavilioniui pasitraukti iš šio posto iki sausio 3-iosios.

Tai padaryta po Ž. Pavilionio kritikos Vyriausybei dėl nesugebėto sustabdyti „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, nepaisant įsigaliojusių JAV sankcijų šiai Baltarusijos įmonei.

Ž. Pavilionis anksčiau trauktis iš pareigų atsisakė, nors pripažino klydęs, jog dalyvavo „partinėse ir institucinėse“ kovose.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė anksčiau sakė, kad Ž. Pavilioniui nepalikus posto, politiko elgesį svarstys TS-LKD Priežiūros komitetas, o frakcija rinks naują delegatą į Užsienio reikalų komiteto pirmininkus.

Gruodžio 8 dieną įsigaliojus JAV sankcijoms „Belaruskalij“, jos trąšų tranzitas per tranzitas per Lietuvą nesustojo, nes įmonė atliko avansinių mokėjimų „Lietuvos geležinkeliams“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA