Skaitytojas nebegali kęsti dūmų dvoko namuose: Kaune legaliai nuodijami žmonės? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas nebegali kęsti dūmų dvoko namuose: Kaune legaliai nuodijami žmonės?

Kauniečiai piktinasi dėl dūmijančio kamino Dainavos rajone, čia jis rūksta vos už kelių metrų nuo gyvenamų daugiabučių ir smardina namus ir verčia gyventojus uostyti degėsių kvapą. Institucijos pažeidimų neužfiksavo.

„Kreipiausi į aplinkosaugą, NVSC ir Kauno savivaldybę dėl dūmų rūkstančių iš pastato(esančio adresu Kovo 11-osios g. 67B,Kaunas) kamino. Šis pastatas yra vieno aukšto aukščio, o jo kaminas nesiekia dviejų metrų aukščio.

Aplinkui šį pastatą yra daug daugiabučių, iš kurių arčiausias yra vos 10 metrų atstumu, kuriame aš ir gyvenu (Kovo 11-osios 69, Kaunas). Dažnai jaučiu dūmų dvoką, po to skauda galvą, pykina ir t.t. Aš jau nekalbu apie pensininkus, kurių pas mus daugiabutyje apstu“, – apie problemą pasakojo vietinis gyventojas.

Dūmais kvėpuojantis gyventojas pasakojo, kad kreipėsi į ne vieną atsakingą instituciją, tačiau palankių sprendimų nesulaukė, o dėl pramogos deginamas židinys yra kūrenamas tinkamu kuru.

„Skambinau į aplinkosaugą, – jie patikrino ir man perskambinę pasakė, kad židinys kūrenamas malkomis ir, kad jie padaryti nieko negali ir pasiūlė kreiptis į NVSC, kitaip sakant „atsifutbolino”.O dūmai toliau rūksta ir daro žalą mūsų sveikatai.

Skambinau nacionalinės visuomenės sveikatos centrui,jų atsakymas buvo -tai ne mūsų,tai aplinkosaugos pareigūnų kompetencija. Ir vėl „atsifutbolino”!“, – apie nesėkmingus bandymus kreiptis į atsakingas institucijas pasakojo gyventojai.

Kreipėsi kaunietis ir į Kauno savivaldybę, tačiau atsako taip pat nesulaukė.

„Kreipiausi ir į Kauno savivaldybę: Kauno savivaldybės pareigūnai! mes kvėpuojam dūmais, mes esam nuodijami, prašau jūsų užversti baudomis „dūmintoją(nuodytoją)” ir uždrausti jam deginti malkas, anglis ar kitokį kurą daugiabučių rajone. Tuo labiau, kad jie šildosi šilumos siurbliu ir dūmija tik dėl pramogos.

Nejaugi kaminas gali būti suprojektuotas 5 metrų aukštyje, kai aplinkui stovi 17 metrų aukščio daugiabučiai namai??? Nejaugi dėl vieno juridinio asmens (baro) pramogos turi kentėti šimtai, o gal net ir tūkstančiai žmonių??? Atsakymo iš Kauno savivaldybės negavau“, – rašė gyventojas.

„Minėtame pastate veikia kavinė cepelinai. Aplinkosaugininkas sakė, kad kūrenamas židinys. Jie šildosi su šilumos siurbliu. Kaminas dūmija dažniausiai 12.00-14.00 valandomis, bet pasitaiko visaip“, – patikslino skaitytojas.

Kaunietis tikisi, kad viešumas padės išspęsti iškilusią problemą ir atkreipti dėmesį į valstybės pareigūnų nekompetenciją.

„Prašau išviešinti šitą istoriją ir išjuokti valstybės pareigūnų nekompetinciją, bejėgiškumą ir nenorą padėti nuodijamiems žmonėms“, – prašė skaitytojas Tomas.

Dėl situacijos kreipėmės į Kauno aplinkos apsaugos inspekciją, situaciją pakomentavo vyriausias specialistas, Donatas Mikelskis.

„Minėtu adresu buvo gautas 1 pranešimas 2021-12-04 pasyvaus budėjimo namie metu. Aplinkos apsaugos pareigūnai, pagal iš Pranešimų priėmimo tarnybos gautą informaciją, pranešime minimu adresu nedelsiant atliko patikrinimą dėl galimai deginamų atliekų ar draudžiamo kuro. Patikrinimo metu buvo nustatyta, kad adresu Kovo 11-osios g. 67B, Kaunas veiklą vykdo kavinė-baras, patalpos apšildomos oro kondicionieriumi ir kietojo kuro deginimo katilu-židiniu įrengtu kavinės pagrindinėje salėje.

Patikrinimo metu katilas buvo kūrenamas, atidarius katilą patikrinti naudojamą kurą nustatyta, kad kūrenamos malkos, patikrinus kuro (malkų) sandėliavimo vietą dažytos, lakuotos ir kt. medienos ar kitokio deginti draudžiamo kuro nerasta. Patikrinimo metu atliekų deginimo faktas nefiksuotas, aplinkosauginių pažeidimų nenustatyta, pranešėjas apie patikrinimą buvo informuotas telefonu“, – teigė D. Mikelskis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA