Naujamečius pažadus ištesėti padės unikali paroda „Megoje“ | Kas vyksta Kaune

Naujamečius pažadus ištesėti padės unikali paroda „Megoje“

Organizatorių nuotr.

Naujųjų metų išvakarėse dažnas iš mūsų pažada sau ką nors pakeisti kitais metais. Tarp populiariausių tyliai arba garsiai išsakytų pažadų rasime daug, susijusių su saviugda ir sveikata – daugiau sportuoti, sveikiau maitintis, atsikratyti žalingų įpročių ir pan. Tačiau dauguma pasižadėjimų lieka užmiršti jau sausio mėnesio pirmosiomis savaitėmis.

Vis dėlto jeigu kiekvienas iš mūsų galėtų pamatyti, kaip jo organizmas atrodys po 5, 10 ar 15 beprotiško ir išbalansuoto gyvenimo metų, nustebtų, kaip net menkiausias netinkamas pasirinkimas palieka randų mūsų organizme, kurie bėgant metams virsta ligomis ir bloga savijauta. Tokia akistata su savimi tampa puikia motyvacija tesėti duotus pažadus.

Šiuo metu Lietuvoje veikianti edukacinė ir populiariausia pasaulyje paroda apie žmogaus kūną „Body Worlds“ suteikia unikalią galimybę pažinti save, suprasti, kaip veikia mūsų kūnai, kokie trapūs jie yra ir tai, ką kiekvienas galime padaryti, kad liktume sveiki. Kaip nurodoma organizatorių pranešime, atlikti tyrimai rodo, kad nemaža dalis apsilankiusių parodoje žmonių keičia savo gyvenimo būdą į sveikesnį.

„Paprastai, kai žmonės apsilanko parodoje, jie sako, kad pamato visai ne tai, ko tikėjosi, ir džiaugiasi atėję. Išvydus lyginamus sveiką ir ligos paveiktą organą, lengviau suprasti, kad mūsų kūnas nėra dieviška gamtos dovana, jis – mūsų viso gyvenimo atsakomybė. Viskas, ką mes darome, yra svarbu. Tiesą sakant, daug žmonių, apsilankiusių parodoje „Body Worlds“, pakeičia savo gyvenimą. Tai įrodė ir mūsų vykdyta apklausa – ji buvo atliekama po pusės metų nuo parodos uždarymo. Jos duomenimis, apie 9 proc. žmonių sakė nustoję rūkyti, apie 25 proc. teigė, kad pradėjo daugiau sportuoti nei anksčiau, o daugiau nei 30 proc. apklaustųjų sakė daugiau dėmesio skiriantys sveikai mitybai. Taigi patirtis parodoje „Body Worlds“ daro tiesioginę įtaką žmonių gyvenimams“, – sakė neseniai Lietuvoje viešėjusi „Body Worlds“ kuratorė, daktarė Angelina Whalley.

Parodų ciklo „Body Worlds“ istorija prasidėjo daugiau nei prieš 25 metus. Nuo to laiko jis tapo vienu iš sėkmingiausių ir lankomiausių pasaulyje – skirtingas šio ciklo parodas pamatė daugiau nei 52 milijonai žmonių iš 150 skirtingų pasaulio miestų. Parodų ciklo „Body Worlds“ tikslas skatinti gyvybingumą, geros fizinės būklės palaikymą ir sveikesnį gyvenimo būdą bei suteikti žmonėms galimybę geriau pažinti savo organizmą.

„Paroda „Body Worlds“ yra sukurta visiems, kam įdomu sužinoti, ką reiškia būti žmogumi. Mes savo kūnus turime visą gyvenimą, taigi visa tai – apie mus, apie mūsų gyvenimus. Aš tvirtai tikiu, kad mes patys galime daryti įtaką savo sveikatos būklei. Kuo anksčiau tai suprantame, tuo efektyvesnis šis procesas. Paprastas žmogus neturi galimybės suprasti ir iš arti pamatyti to sudėtingo kūno vidaus. Mes, žmonės, galime vertinti ir tinkamai pasirūpinti tik tuo, ką žinome ir suprantame. Todėl aš manau, kad tokios parodos kaip „Body Worlds“ yra labai svarbios, nes suteikia galią ir visai kitokį savo paties vaizdą. Esu tikra, kad jūsų požiūris į savo kūną visiškai pasikeis po šios patirties“, – sako daktarė A. Whalley.

Pasaulinio pripažinimo sulaukusi edukacinė paroda „Body Worlds“ veikia prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ iki kovo 13 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA