Z. Dragičiaus dienos „Žalgiryje“ suskaičiuotos | Kas vyksta Kaune

Z. Dragičiaus dienos „Žalgiryje“ suskaičiuotos papildyta

delfi.lt 2021/12/30 11:42
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ netrukus atsisveikins su vilčių nepateisinusiu slovėnu Zoranu Dragičiumi, skelbia „BasketNews“ žurnalistas Donatas Urbonas.

Slovėnas nebuvo įtrauktas į pirmadienio LKL dvikovą su Utenos „Juventus“ bei nekeliavo į Eurolygos mūšį Atėnuose su „Panathinaikos“.

Krepšininkas su „Žalgirio“ marškinėliais Eurolygoje žaidė 9-iuose susitikimuose, iš jų 5-is pradėjo starto penkete, aikštėje praleisdavo po 13:11 min., pelnydavo po 3,9 taško, atkovodavo po 1,2 kamuolio ir atlikdavo po 0,6 rezultatyvaus perdavimo.

Geriausios jo rungtynės – pergalinga dvikova su Stambulo „Fenerbahče“, kurioje pelnė 13 taškų.

„Turime daugiau nei 12 žaidėjų, o rungtynės su Utena jau buvo pasiruošimas Eurolygos rungtynėms. Tai mano sprendimas žaisti be Z. Dragičiaus. Bet viskas yra gerai, jis įprastai treniruojasi su komanda“, – trečiadienį prieš kelionę į Atėnus tvirtino J. Zdovcas.

32-ejų slovėnas Kauno komandą papildė spalio 30 d. Praėjusius pusantrų metų Z. Dragičius praleido Vitorijos „Baskonia“ komandoje.

2020–2021 m. sezone jis sužaidė 33 Eurolygos rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 8,5 taško ir sugriebdavo po 1,6 atšokusio kamuolio.

Slovėnas Eurolygoje iš viso žaidė 7 sezonus. Po karjeros pradžios gimtosios Slovėnijos komandose jis 2013 m. debiutavo stipriausioje Europos lygoje Malagos „Unicaja“ gretose, o po to dar žaidė Maskvos srities „Chimki“, Milano „EA7 Emporio Armani“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipose. Z. Dragičius turi ir NBA patirties – 2014–2015 m. jis rungtyniavo Fynikso „Suns“ ir Majamio „Heat“ komandose.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Papildyta gruodžio 31 dieną 12.14 val.

Kaip praneša Kauno „Žalgiris“ su 32 metų slovėnu sutartis nutraukta abipusiu sutarimu.

Kauno „Žalgiris“ dėkoja Z. Dragičiui už darbą ir linki geros kloties tolimesnėje karjeroje. Į atsilaisvinusią vietą Kauno klubas naujo žaidėjo šiuo metu neieško.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA