SEL koncerte buvęs kaunietis: „gpasų“ niekas netikrino | Kas vyksta Kaune

SEL koncerte buvęs kaunietis: „gpasų“ niekas netikrino

LNK, Kas vyksta Kaune 2021/12/28 13:30
"Kas vyksta Kaune" archyvo ir Stop kadro nuotr.

Dėl Kalėdas „Žalgirio” arenoje nesilaikant pandemijos reikalavimų šventusių grupės SEL gerbėjų tyrimą jau pradėjo Kauno policija ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai. Koncerto atgarsiais dalijasi ir viešai nenorintis prisistatyti kaunietis, vyras sako, kad įsiaudrinę SEL gerbėjai buvo ne tik be veidą dengiančių apsauginių kaukių, į „Žalgirio” areną galėjo prasmukti ir neturintys galimybių paso (gpaso).

„Apsauga buvo su kaukėmis, visas personalas buvo su kaukėmis, bet klausytojai, tikriausiai didžioji dalis, buvo be kaukių. Realiai, tos apsaugos buvo gana mažai“, – LNK žinioms sakė kaunietis.

Panašu, kad pro pirštus buvo pažiūrėta ne tik į koncerto stebėtojų saugumą, bet ir „gpasų” patikrą.

„Masė žmonių prie įėjimo, didžioji dalis, aišku, be kaukių. Pasų tikrai niekas netikrino, buvo tikrinami tik bilietai, praleidžiama viskas“, – prisiminė koncerto žiūrovas ir žinioms teigė, kad koncerte saugiai nesijautė.

Vaizdai iš koncerto / Stop kadro nuotr.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad vos tik prasidėjus koncertui, socialinius tinklus užplūdo vaizdai, kuriuose nesimatė beveik nė vienos šėliotojo su veidą dengiančia apsaugine kauke.

Tokia (ne)tvarka papiktino visuomenę. Koncertą viešai sukritikavo televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė ir „Basų mamų“ lyderė, „valstietė“ Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė. Po moterų įrašais pylėsi kritiški komentarai, jais pasidalyta tūkstančius kartų.

Tuo metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Odeta Vaitkevičienė „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad sistemoje epolicija.lt iš viso gauti penki pranešimai apie nustatytos tvarkos nesilaikymą.

Kauno apskrities VPK Nemuno PK pareigūnai tikslina gautą informaciją, atsakomybė pažeidėjams gresia pagal Administracinių nusižengimų kodekso 526 str. 3 d., dėl civilinę saugą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo ekstremalios situacijos metu, jeigu tai gali kelti pavojų žmonių gyvybei arba sveikatai.

Šis nusižengimas fiziniams asmenimis užtraukia baudą nuo 500 iki 1500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.

NVSC Vilniaus departamento specialistė Justina Petravičienė portalui 15min patvirtino, kad žinia apie tai, jog SEL koncerto metu galimai nebuvo laikomasi nurodytų reikalavimų, pasiekė ir epidemiologus. Situacija, anot LNK žinių, pasidomėti ketina ir Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„NVSC, tarnybos žiūrės, aiškinsis, o paskui įsitrauks kitos institucijos, nes už renginius atsakinga ir savivaldybės administracija, ir tiesiog bus konkrečiai žiūrima. Bet tyrimas tikrai bus“, – sakė A. Dulkys.

Epidemiologė Daiva Razmuvienė sako, kad plintant omikron atmainai, po SEL koncerto, statistika paaiškės greitai, nes vienas žmogus gali užkrėsti bent 10 kitų.

„Žmonės, kurie galėjo turėti vieną ar kitą užkratą, kalbant apie omikron, tai taip, rezultatus galime turėti greitu metu. Nes inkubacinis periodas yra žymiai trumpesnis, kartais nesiekia net ir 7 dienų“, – sakė D. Razmuvienė.

Į kilusį pasipiktinimą pirmadienio vakarą sureagavo ir pats E. Dragūnas – atlikėjo žodžiais, organizatoriai laikėsi galiojančių reikalavimų, o viešumoje eilinį kartą bandoma dirbtinai sukelti chaosą. Visą SEL lyderio poziciją dėl kalėdinio koncerto „Žalgirio“ arenoje skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA