Beglobių gyvūnų problema Kaune išlieka sudėtinga | Kas vyksta Kaune

Beglobių gyvūnų problema Kaune išlieka sudėtinga

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Beglobių gyvūnėlių situacija Kauno mieste išlieka neaiški, paaiškėjo, kad Kauno savivaldybės sutartis su viena iš prieglaudų nutrūko dar rugsėjo mėnesį. Kauniečiai nežino kur kreiptis radus benamį gyvūnėlį.

„Radom beglobį katiną, bet kiek skambinta į prieglaudas visos atsisako arba „nežinau, parašysime vėliau”. Paskambinus į Kauno savivaldybės aplinkos apsaugą ir paaiškinus situaciją paklausta, o kodėl išvis įsileidot? Nes Kauno savivaldybė šiuo metu neturi sudariusi sutarties su gyvūnų prieglaudomis.

Įsileidom katinukui sušilti į darbo patalpas, bet 18 val. darbas baigiasi ir katinuką teks vyti lauk… Ką patartumėte?“, – į redakciją kreipėsi kaunietis.

Rastas katinas / Skaitytojo Tautvydo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakcijos žurnalistai kreipėsi į Kauno savivaldybę ir užklausė, ar miestas turi galiojančias sutartis su gyvūnų prieglaudomis.

Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius vedėja Radeta Savickienė.

„Ne, tai nėra tiesa. Savivaldybė yra sudariusi sutartį su Gyvūnų globėjų asociacija dėl Bešeimininkių kačių kastravimo Kauno mieste (PSP). Ši sutartis yra galiojanti ir paslaugos yra teikiamos“, – teigė R. Savickienė.

Paklausus kada tiksliai buvo pasirašyta sutartis ir ar ji buvo nutrūkusi, savivaldybė pateikė daugiau detalių.

„Šių metų pavasarį (balandžio 26 d.) buvo sudaryta sutartis su Gyvūnų globėjų asociacija dėl Bešeimininkių ir bepriežiūrių gyvūnų gaudymo, paėmimo iš gyventojų, karantinavimo, eutanazijos, pristatymo utilizuoti ir laikinos globos Kauno mieste paslaugų, tačiau ji nutrūko (rugsėjo mėn.) dėl išnaudotų minėtai sutarčiai numatytų paslaugų kiekių. Šiuo metu vyksta naujo, tokių paslaugų tiekėjo, pirkimo procedūros“, – situaciją komentavo savivaldybės atstovė.

Pasiteiravus kur kauniečiai turėtų kreiptis, dėl rastų beglobių gyvūnų, R. Savickienė informavo, kad kreiptis galima į bet kurią globos tarnybą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA