Vairavimo kultūros kai kuriems dar trūksta: vos neįsirėžė į iškvietimą skubėjusius ugniagesius | Kas vyksta Kaune

Vairavimo kultūros kai kuriems dar trūksta: vos neįsirėžė į iškvietimą skubėjusius ugniagesius

Vaizdo įrašo stop kadras

Šv. Kūčių naktį „Kas vyksta Kaune“ „Facebook“ grupėje vienas vartotojas pasidalino vaizdo įrašu, kuriuo siekė atkreipti kitų dėmesį į problemą, kuri turėtų neegzistuoti. Kai kurie vairuotojai, trumpam „išjungę“ pastabumą, sukelia pavojingas situacijas į įvykius skubančioms specialiosioms tarnyboms.

„Vykdami švęsti neužsimirškite, kad kai kurie dirba, praleiskite ugniagesius skubančius į įvykius…“, – komentavo vaizdo medžiagą įkėlęs vyras.

Kaip matyti vaizdo įraše, Šilainiuose, Žemaičių plente, į iškvietimą važiavę ugniagesiai vos nesusidūrė su iš Šarkuvos gatvės sukančiu „Volkswagen“ automobiliu, nors pastarieji buvo įsijungę įspėjamuosius signalus.

Remiantis Lietuvos Baudžiamuoju kodekso 417.6 straipsniu, kada vairuotojas nepraleidžia policijos, greitosios ar gaisrinės transporto priemonių, kai jos važiuoja su įjungtais švyturėliais ir garso signalais, numatyta bauda siekia nuo 90 iki 140 eurų, 2-4 mėnesiams gali būti atimtos teisės.

Keisis tvarka, kaip reikės praleisti specialiąsias tarnybas

Primename, kad nuo sausio 1-os įsigaliojantys KET pakeitimai palies ir specialiųjų tarnybų praleidimą. Vairuotojai, išvydę specialiųjų tarnybų automobilių švyturėlius, privalės pasitraukti ne dešiniau, kad praleistų skubančius į pagalbą, bet sudaryti avarinį koridorių.

Tokiu atveju vairuotojai keliuose su viena eismo juosta kiekviena kryptimi privalės pasitraukti į dešinę, kad kelio centre atsivertų koridorius specialiosioms tarnyboms.

Naujos kelių eismo taisyklės / Susisiekimo ministerijos nuotr.

Jei kelyje yra daugiau nei po vieną eismo juostą kiekviena kryptimi, kraštinėje kairėje eismo juostoje esantys vairuotojai trauksis į kairę, o tie, kurie yra dešiniau – į dešinę.

Tiesa, pabrėžiama, kad avarinio koridoriaus plotis turėtų būti bent 3 metrai, todėl jeigu kelyje važiuoti viena kryptimi yra skirtos dvi siauros eismo juostos ir pakankamo pločio avarinis koridorius negali būti sudaromas. Tokiu atveju specialiųjų transporto priemonių vairuotojai turėtų rinktis kitus šio kelio ruožo įveikimo variantus, pavyzdžiui, priešingos krypties eismo juostas. Visais atvejais vairuotojas, pastebėjęs priešpriešais atvažiuojančią specialiąją transporto priemonę, privalo duoti jai kelią.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA