Viskas, ką turite žinoti apie plaukų tiesinimą – ir tiesinimo žnyples | Kas vyksta Kaune

Viskas, ką turite žinoti apie plaukų tiesinimą – ir tiesinimo žnyples

ATWINS nuotr, „Kas vyksta Kaune“ montažas

Plaukų stilistai sako, kad tiesinti plaukus žnyplėmis gali būti ir saugu, ir efektyvu, jeigu naudojate TINKAMĄ įrankį ir TAIP, kaip reikia konkrečiai jūsų plaukams. Tad kokias klaidas daro plaukus žnyplėmis tiesinantys žmonės ir kaip jų išvengti? Patarimais dalijasi plaukų priežiūros produktų parduotuvės ATWINS ekspertai.

Kaip sako plaukų stilistas ir ATWINS komandos narys Andrius Mašauskas, dažnai iš klientų tenka išgirsti pasigyrimą: „Nenaudoju nei feno, nei žnyplių, leidžiu plaukams išdžiūti natūraliai – kad būtų sveiki!“ Bet juk drėgnuoju metų laiku mieste taip išdžiovinti plaukai tarsi kempinė sutraukia ore esančius teršalus ir drėgmę.

Ir tik tinkamai naudojami karšti įrankiai gali apsaugoti: užpoliruoti plauką, uždaryti jo žvynelius, kad savo plaukuose „nesusirinktumėte“ viso aplinkos smogo, dulkių ir kitų miesto gatvių ore tvyrančių teršalų. Be to, užpoliruotas plaukas kartu išsaugo ir natūralią plaukuose esančią drėgmę bei vertingąsias medžiagas, kurias „išbarsčius“ prastėja plaukų būklė, lankstumas, atsparumas, žvilgesys.

Plaukų priežiūra / ATWINS nuotr.

„Galima sakyti, kad apdoroję plaukus karščiu, mes tarsi uždarome duris, pro kurias niekas nebegali nei įeiti, nei išeiti, ir taip saugome plaukų struktūrą bei grožį,“ – sako A. Mašauskas.

Funkcionalumas – svarbu

Renkantis tiesinimo žnyples plaukams, labai svarbu produkto funkcionalumas. Mat paprastai buitiniam naudotojui skirtos žnyplės yra orientuotos ne tiek į rezultatą, kiek į kuo paprastesnį naudojimą, todėl jose nebūna temperatūros reguliavimo funkcijos.

„Ir tai yra didžiausia klaida. Taip, nesukti galvos dėl temperatūros gal ir patogu, bet tokiu būdu nebeturite galimybės žnyples naudoti individualiai ir pritaikyti esamai situacijai,“ – perspėja A. Mašauskas.

Tokiose universaliose žnyplėse temperatūra nustatoma automatiškai ir paprastai siekia apie 180 laipsnių C.

Tuo tarpu profesionaliam naudojimui skirti įrankiai leidžia pasirinkti reikiamą temperatūrą: „Cloud 9“ sukurtos ir tiek kirpėjų, tiek klientų Lietuvoje jau pamėgtos tiesinimo žnyplės turi bene didžiausią temperatūrų diapazoną rinkoje – iš viso 7 padėtis, todėl galima nuo 75 laipsnių užkopti iki 225 laipsnių Celsijaus.

Kodėl temperatūra tokia svarbi?

Nemaža dalis žmonių daro klaidingą prielaidą, kad kuo įrankis karštesnis – tuo geriau jis atliks darbą. Bet iš tiesų pagrindinis žnyplių darbas yra užpoliruoti plauką, o ne jį deginti – pernelyg kaitinami plaukai netenka natūralios drėgmės, pradeda šiauštis, elektrintis, lūžinėti. Be to, per stipriai kaitinant ir spaudžiant, plaukai dar ir suplokštėja, todėl vizualiai atrodo sukritę, plonesni ir skurdesni.

Įrankio karštį reikia rinktis pagal plaukus – plonus, vidutinius ar storus.

Ploniems plaukams tiesinti puikiai pakaks 125 laipsnių temperatūros: lėtu judesiu braukiant iki galiukų, užpoliruojamas plaukas, jame išlieka drėgmė, išsaugomas sveikų plaukų spindesys ir struktūra.

Vidutinio storumo plaukams rekomenduojama maždaug 150 laipsnių temperatūra, storiems plaukams – apie 175 laipsnius.

„Kaip matote, dažnai jums net nereikalingas standartinis paprastų žnyplių karštis – kuris gali duoti kaip tik prastesnį efektą ir labiau alinti plaukus. Galima sakyti, kad praktiškai visos standartinės žnyplės labiau pritaikytos storiems plaukams. Todėl žmonės ir sukuria neteisingus mitus apie patį įrankį, neva jis degina ir gadina plaukus – bet juk gadina ne įrankis, o netinkamas jo naudojimas,“ – aiškina A. Mašauskas.

Ir perspėja nedaryti dar vienos didelės klaidos – niekada su žnyplėmis nedirbti ant šlapių plaukų: „Jie turi būti sausi, nes kaitindami žnyplėmis šlapius ar drėgnus plaukus, juos ne užpoliruojate, o paprasčiausiai virinate“.

Kokybė slepiasi detalėse

Ne tik funkcionalumas, bet ir dėmesys svarbioms detalėms lemia plaukų tiesinimo žnyplių kokybę, ilgaamžiškumą ir visada gerą efektą.

Jei kitų gamintojų plokštelės yra tiesiog apipurškiamos įvairiomis naudingomis medžiagomis, bet po kurio laiko ta užpurkšta plokštelė nusitrina ir poveikio nebelieka, tai „Cloud 9“ naudoja vientisas plokšteles iš mineralais praturtintos keramikos, kuri gaminama ypač aukštus kokybės standartus keliančioje Pietų Korėjoje. Kiekviena plokštelė yra kepama 72 valandas specialiose krosnyse, pagal specialią technologiją. Tad nenuostabu, kad tokia žnyplių plokštelė turi neribotą – viso naudojimo laiko – garantiją, nes jos neįmanoma naudojant sugadinti, ji nesidėvi ir nedyla, net jei su įrankiu dirbama intensyviai ir kasdien.

Vienas pagrindinių šios keramikos išskirtinumų – itin tolygus šilumos paskirstymas: pažvelgus į įprastą kaitinimo plokštelę per termovizorių, yra matomi temperatūros pasiskirstymo netolygumai – vienur šviečia labai karšti taškai, kitur – vėsesni. Tiesinant tokia plokštele plaukus, dalis jų gaus per daug karščio, kitiems šilumos gali nepakakti norimam efektui gauti. „Cloud 9“ šiuo požiūriu yra visiškai kitoks: karštis tolygiai pasiskirsto visos plokštelės plotyje, taip užtikrinant, kad įrankis veiks visus plaukus tolygiai ir efektyviai atliks darbą.

Be to, ir karščio geram efektui išgauti prireiks mažiau – vadinasi, plaukai bus mažiau alinami. O kad tiesinimo metu įrankis išliktų tos pačios temperatūros, žnyplėse yra įdėtas žaibiškai į pokyčius reaguojantis mikroprocesorius – patentuota „miCOM“ technologija.

Verta žinoti

Dar keletas Andriaus patarimų tobuliems plaukams su „Cloud 9“ tiesinimo žnyplėmis:

– plaukus galite ne tik tiesinti, bet ir garbanoti! Kadangi švelniai ir tolygiai kaitinantis „Cloud 9“ plokštelių paviršius neišdegina natūralios plauko drėgmės, garbanos daug tvirčiau užsifiksuoja;

– jei norite geresnio efektyvumo – naudokite plaukams matiškumo suteikiančius produktus – pavyzdžiui, „evo Salty Dog“ paplūdimio tekstūros purškalą arba „Nook Artisan Hair In The Wind“ purškalą;

– visada verta pasirūpinti plaukų apsauga nuo karščio – mat šie produktai dar ir užfiksuoja gautą rezultatą bei padengia plaukus apsaugine plėvele. Pavyzdžiui, tokiu dvejopu poveikiu pasižymi „evo Icon Welder“ purškalas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA