TS-LKD frakcija Seime iškėlė ultimatumą: Ž. Pavilioniui duotas terminas atsistatydinti | Kas vyksta Kaune

TS-LKD frakcija Seime iškėlė ultimatumą: Ž. Pavilioniui duotas terminas atsistatydinti

BNS 2021/12/21 12:14
DELFI nuotr.

Valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija nurodė Žygimantui Pavilioniui iki sausio 3-iosios pasitraukti iš Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko pareigų.

„Frakcija priėmė privalomą sprendimą Žygimantui Pavilioniui iki sausio 3 dienos atsistatydinti iš Užsienio reikalų komiteto pirmininkų“, – antradienį sakė frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Anot jos, po šios dienos TS-LKD frakcija rinks naują delegatą į komiteto pirmininkus.

„Jei kolega Ž. Pavilionis nepasitrauks iš pareigų, bus kreiptasi į TS-LKD partijos Priežiūros komitetą įvertinti jo elgesį“, – teigė seniūnė.

Pats URK pirmininkas antradienį BNS sakė, kad jo pozicija nesikeičia.

„Poziciją savo išsakiau: turime koncentruotis į darbus ir dirbti visi, visos partijos, visos institucijos, su tais iššūkiais, kurie nemažėja, o tiesą pasakius, didėja, susidoroti“, – teigė jis.

TS-LKD lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Seime žurnalistams sakė, kad situaciją reikėtų kaip nors išspręsti.

Jis neatmetė galimybės, kad Ž. Pavilioniui pačiam nesitraukiant iš URK vadovų jis bus pašalintas iš konservatorių partijos.

„Matyt, po truputėlį situaciją reikia išrišti, kad darbai galėtų tęstis. Frakcija pateikė labai konkretų pasiūlymą – iki sausio 3 dienos palikti poziciją. Manau, kad tai būtų paprasčiausias visiems sprendimas“, – teigė politikas.

„Frakcija valdančiojoje daugumoje dalyvauja partijos sprendimu, partija turi galutinį žodį, kas kokias pozicijas turi užimti“, – sakė G. Landsbergis.

Praėjusią savaitę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija paragino Ž. Pavilioniui pasitraukti iš komiteto vadovų dėl jo komentarų apie „Belaruskalij“ trąšų tranzitą per Lietuvą. URK vadovas kritikavo Vyriausybę, kad nesiimta veiksmų tranzitui nutraukti, ragino tai padaryti nedelsiant.

Ž. Pavilionis praėjusį ketvirtadienį pranešė nesitrauksiantis iš pareigų, nes postuose liko užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai.

„Buvau pasiruošęs atsistatydinti, nes tikėjau, kad ministrų ketinimai trauktis iš postų buvo rimti. Jiems pasitraukus, būtų natūralu prisiimti bendrą atsakomybę. Dabar man atsistatydinus atrodytų, kad esu vienas kaltas“, – tuomet teigė Ž. Pavilionis.

Nepaisant gruodžio 8-ąją įsigaliojusių JAV sankcijų Baltarusijos trąšų gamintojai „Belaruskalij“, baltarusiškų trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi. Įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA