Kaune iškils naujas 260 vietų vaikų darželis | Kas vyksta Kaune

Kaune iškils naujas 260 vietų vaikų darželis

Darželis Romainiuose / Kaunas.lt nuotr.

Kaune, Romainių mikrorajone, iškils naujas 260 vietų darželis, antradienį pranešė Kauno savivaldybė.

Antradienį posėdžiavusi Kauno miesto taryba pritarė sprendimui statyti naują vaikų darželį sparčiai augančiame ir vis daugiau naujakurių pritraukiančiame Romainių mikrorajone, Vijūkų gatvėje.

Kaip rašoma savivaldybės pranešime žiniasklaidai, 2018 metais Romainiuose atidarytas naujai pastatytas Kauno Veršvų gimnazijos pradinių klasių korpusas. Šiame filiale mokosi 257 mokiniai – iš viso vienuolika 1–4 klasių komplektų. Tuo metu vietos bendruomenė dar prieš kelerius metus išreiškė pageidavimą Romainiuose įrengti ir vaikų darželį.

Parengtas darželio techninis projektas neseniai buvo viešai pristatytas visuomenei. Ruošiamasi skelbti viešąjį rangos darbų pirkimo konkursą. Statytojus tikimasi išrinkti iki ateinančios vasaros.

Darželis Romainiuose / Kaunas.lt nuotr.

Vijūkų g. 78 numeriu pažymėtame sklype suprojektuotas vieno aukšto, 260 vietų darželis bus vienas didžiausių Kaune. Čia suplanuota 14 grupių: 10 – vaikams nuo 3 metukų ir 4 – mažiausiems, 1–3 m. amžiaus auklėtiniams.

A++ energetinio naudingumo klasės pastate suprojektuotos funkcionalios ir patogios erdvės: specialistams skirtos vietos, bendra terasa, atskiri išėjimai į lauką, vaikų priėmimui ir persirengimui skirtos patalpos. Greta lopšelinukams skirtų grupių numatoma įrengti vežimėlių laikymo zonas. Taip pat – universali salė ir įprastos žaidimams bei miegui skirtos zonos, tualetai, prausyklos, virtuvėlės.

Lauko erdvės bus pritaikytos aktyviam laisvalaikiui. Čia numatytas ir amfiteatras, kuris pagal poreikius leistų organizuoti renginius ir kitas veiklas gryname ore. Siekiama, kad patekimas ir judėjimas darželio erdvėse būtų patogus ir žmonėms su negalia.

Tiesa, dėl savivaldybės planų Vijūkų gatvėje esančiame sklype šią vasarą buvo kilęs šioks toks sujudimas. Vaikus auginantys romainiškiai rinko parašus ir prašė valdžios čia statyti mokyklą, kadangi tai esą vienintelis neišskaidytas šiam reikalui tinkamas sklypas. Darželiui, anot gyventojų, būtų tikęs plotas Medekšinės gatvėje, tačiau savivaldybė turėjo kitą viziją, kurią jau ėmėsi įgyvendinti.

Daugiau apie romainiškių lūkesčius ir šios Kauno dalies problemas skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA