A. Dulkys užsiminė, kada būtų sugrąžinti judėjimo ribojimai | Kas vyksta Kaune

A. Dulkys užsiminė, kada būtų sugrąžinti judėjimo ribojimai

delfi.lt 2021/12/21 11:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naujoji koronaviruso omikron atmaina prieš šventes sukaustė Europos šalis – kai kur įvedami griežti ribojimai. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ teigė, jog situacija šiuo metu Lietuvoje yra stabili.

„Mes stengiamės pakankamai aiškiai apibrėžti savo pandemijos valdymo logiką. Nepriklausomai nuo atmainų, nerimą keliančių antraščių, labiausiai turėtume kreipti dėmesį ne į atvejų skaičių apskritai. Bet svarbiausia mums dabar yra žiūrėti, kokia situacija šalies reanimacijose. Dabar tai kaip šviesoforas, kuris geriausia atspindi sveikatos apsaugos sistemos būklę, šiandien situacija yra pakankamai stabili“, – teigė jis.

Ministras laidoje priminė, jog jei šalies reanimacijose esančių pacientų skaičius pasiektų 240 – priemonės griežtėtų iki karantino statuso.

„Judėjimo ribojimai, renginių uždraudimas. 215 pacientų reiškia tarpinę situacija, kada ji yra įtempta – gali būti siūloma riboti tam tikras taisykles susijusias su renginiais, prekybai. Kol mes nematome tendencijų artėjančių link šių skaičių, reiškia, kad mes valdome situaciją vakcinacija ir kitomis priemonėmis. Todėl labai svarbu yra žmonių įsijungimas, taisyklių laikymasis.

Šiai dienai situacija yra tokia. Kokia ji bus rytoj, poryt, aš nežinau. Kitose šalyse skaičiai nerimą kelia, bet šiandien Lietuvoje atsikėlėme rytą, kada viskas dar yra stabilu“, – sakė sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Prieš Kalėdas ministras taip pat ragino įsivertinti būtiną judėjimą ir bendravimą.

„Labai norėtųsi, kad žmonės įsivertintų savo judėjimo maršrutus, bendrauti tik su tais, kurie yra pasiskiepiję, žinoma aplinka, vengti didelių susibūrimų, kur gali lankytis mažiau pažįstamų žmonių. Svarbiausia turėti kantrybės, neprarasti tikėjimo“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Praėjusią parą nustatyti 1411 naujų COVID-19 atvejų, mirė 16 žmonių, rodo antradienį paskelbti Statistikos departamento duomenys. Ligoninėse šiuo metu gydomi 1324 COVID-19 sergantys pacientai – panašiai kaip ir prieš parą, 107 iš jų – reanimacijoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA