Daugiau tvarumo kauniečių namuose – prasideda nemokamų renginių ciklas „Tvarių namų akademija“ | Kas vyksta Kaune

Daugiau tvarumo kauniečių namuose – prasideda nemokamų renginių ciklas „Tvarių namų akademija“

Asociatyvi / A. Čiukšio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, siekdamas šviesti kauniečius gamtai, aplinkai ir sveikatai palankaus gyvenimo temomis, kviečia įsitraukti į tvarumo temoms skirtas veiklas. Dar gruodžio mėnesį gyventojai kviečiami dalyvauti dvejuose nemokamuose „Tvarių namų akademijos“ renginiuose – „Tvarios Kalėdos – naujas normalu!“ bei „Misija: namai be chemijos“.

„Kaunas – modernus, koja kojon su pasauliu žengiantis miestas. Pasauliui einant žaliuoju kursu ir siekiant išsaugoti gamtą ateities kartoms, pirmiausia kiekvienas turime pradėti nuo savęs ir stengtis kiek įmanoma sumažinti neigiamą įtaką aplinkai savo kasdieninėse veiklose. Norime padėti gyventojams siekti šių tikslų, tad Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, kuriantis Kauną kaip sveiką miestą, dar šį gruodį kviečia sudalyvauti „Tvarių namų akademijos“ renginiuose“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Jūratė Jackytė.

Specialistė teigia, jog tvarumas – naujas normalu, o naujasis renginių ciklas padės suprasti, kaip teisingai į savo kasdieną įtraukti daugiau tvarių pasirinkimų.

„Apie pasaulį be šiukšlių, užterštumo ar bado svajojame kiekvienas, tačiau neužsibrėžus tikslo imtis veiksmų tėra tik tyli svajonė. Savo elgesiu ir įpročiais neišvengiamai paliekame pėdsaką gamtai, tačiau tik mes esame atsakingi, kokio dydžio jis bus.

Taigi, kaip pradėti gyventi nekenkiant sau ir gamtai? Kaip atskirti, kas yra tikrai pagaminta tvariai, ekologiškai, o kur – tik gudri reklama? Kaip savo namuose pradėti tvarumo kelionę ir išmokti atsakingo vartojimo? Į šiuos ir visus su tvarumu susijusius klausimus atsakysime „Tvarių namų akademijos“ renginiuose“, – sako J. Jackytė.

„Tvarių namų akademija“ / Organizatorių nuotr.

Praktiniai patarimai ir įtraukiančios dirbtuvės

Gruodžio mėnesį miesto gyventojai kviečiami dalyvauti dvejuose tvarių namų temoms skirto ciklo „Tvarių namų akademija“ renginiuose.

Gruodžio 21 ir 22 dienomis organizuojamas renginys „Tvarios Kalėdos – naujas normalu!“. Jo metu bus pristatomi praktiniai patarimai, kaip šventėms ruoštis be žalos gamtai. Taip pat lauks ir speciali programa – tvarių kalėdinių vainikų pynimo dirbtuvės.

„Kalbėsime, kaip tvariai pakuoti dovanas, kaip pasirinkti ir naudoti suyrančias dekoracijas, kaip panaudoti jau turimus daiktus ir kviesime pergalvoti – ar tikrai būtina pirkti vis naujus? Renginio metu dalyviai mokysis kaip taisyklingai rišti kalėdinį vainiką bei jį dekoruoti natūraliomis ir aplinkai draugiškomis detalėmis. Kūrybiniame procese naudosime kankorėžius, riešutus, džiovintus augalus bei vaisius. Visa tai padės sukurti išskirtinius vainikus, kurie švenčių laukimą pavers dar ypatingesniu“, – sako visuomenės sveikatos biuro specialistė.

„Tvarių namų akademija“ / Organizatorių nuotr.

Gruodžio 29 ir sausio 6 dieną kauniečiai kviečiami dalyvauti renginyje „Misija: namai be chemijos“. Renginio metu bus siekiama išmokyti dalyvius teisingai skaityti kosmetikos produktų etiketes bei gamintis natūralią kosmetiką ir švaros priemones namų sąlygomis.

„Turbūt kiekvieno namuose galima rasti daugybę cheminių priemonių, kurios yra gana agresyvios gamtai, ar savo sudėtyje turinčios žmogui ir aplinkai kenksmingo mikroplastiko dalelių. Dėl šios priežasties renginyje kalbėsime apie tai, kaip skaityti gaminių etiketes ir kaip paprastas, kūnui žalos nedarančias priemones pasigaminti namuose iš to, ką turime“, – pasakoja specialistė.

Abu renginiai yra nemokami ir vyks gyvai aukščiau nurodytomis datomis nuo 17.30 iki 20.00 val. „Come In“ studijoje, adresu Drobės g. 62-314, Kaunas.

Žmonių kiekis ribotas, tad būtina išankstinė registracija. Į renginius užsiregistruoti galima spustelėjus ČIA.

Siekiant užtikrinti dalyvių ir organizatorių saugumą, dalyvauti galės tik galimybių pasus turintys asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA