Kauno „Akropolyje“ suklykė sirenos: prekybos centras evakuotas | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolyje“ suklykė sirenos: prekybos centras evakuotas darbas atnaujintas 18 val.

Šeštadienio popietę portalo skaitytojai praneša apie Kauno „Akropolio“ evakuaciją. Prekybos ir pramogų centrą žmonės apleidžia gavus pranešimą apie čia kilusį gaisrą.

Pirma žinia apie evakuaciją „Kas vyksta Kaune“ pasiekė 15.20 val. Skaitytojas pasakoja, kad įsijungė sirenos, pirkėjams liepiama eiti lauk dėl pavojingos situacijos.

Naujienų portalui siųstame vaizdo įraše matyti link išėjimų žygiuojantys kauniečiai, per informavimo sistemą nurodoma palikti patalpas. Kauniečiai taip pat sakė, kad miesto centre tvyro stiprus degėsių kvapas, į „Akropolį“ išvažiavo gaisrinės.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoja „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad 15.20 val. gautas pranešimas apie prekybos centre kilusį gaisrą. Duomenų apie nukentėjusius asmenis kol kas nėra.

Bendrasis pagalbos centras skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 15.18 val. gavo pranešimą apie tai, kad Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. 49 esančiame „Akropolyje“ dega stogas, evakuojami žmonės.

Į įvykio vietą išsiųstos Kauno priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai. Tuo metu žmonės skuba išvažiuoti iš „Akropolio“, vairuotojai įspėja, kad formuojasi spūstys.

Papildyta 16.26 val.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budintis specialistas iš įvykio vietos informavo, kad degimas šiuo metu sustabdytas, ardomos konstrukcijos ir ieškoma gaisro židinių.

Pirminiais duomenimis, užsidegė ant stogo esanti restorano „Guacamole“ ventiliacijos turbina. Žmonės vis dar evakuoti iš visų „Akropolio“ patalpų.

Papildyta 16.47 val.

Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare patvirtino, kad šeštadienį prekybos ir pramogų centre dėl restorano „Guacamole“ virtuvėje kilusio gaisro buvo nedelsiant pradėta lankytojų ir darbuotojų evakuacija.

„Pirminiais duomenimis, dėl įvykio prekybos centre nenukentėjo nė vienas žmogus. Evakuacijos metu prekybos centre buvo daugiau kaip 3500 lankytojų ir darbuotojų, visi jie evakuacijos metu pastatą paliko per 10 min.

Šiuo metu vietoje dirba ugniagesiai. Savo ruožtu, bendradarbiaujame su atsakingomis tarnybomis ir aiškinamės įvykio aplinkybes, jų priežastis galėsime pateikti atlikę detalesnį tyrimą.

Informuosime, kai prekybos centras bus pasiruošęs atnaujinti veiklą“, – nurodė B. Kuodytė.

Papildyta 18.22 val.

B. Kuodytė naujienų portalą informavo, kad 18 val., gavus patvirtinimą, kad gaisras prekybos centre lokalizuotas bei į pastatą patekti saugu, Kauno „Akropolio“ veikla atnaujinta.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA