Koronaviruso omikron atmaina pasiekė Kauną | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso omikron atmaina pasiekė Kauną

BNS 2021/12/17 13:33
Asociatyvi / LSMU Kauno klinikų nuotr.

Lietuvoje nustatyti trys nauji COVID-19 omikron atmainos atvejai, iš viso jų nustatyti penki. Vienas iš naujų atvejų patvirtintas Kauno gyventojui.

„Iš viso turime penkis atvejus, iš kurių trys įvežtiniai, dėl vieno aiškinamės užsikrėtimo šaltinį ir vienas yra susijęs su užsienyje buvusiu asmeniu“, – BNS penktadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė.

Jos teigimu, užsikrėtusieji yra 26-46 metų amžiaus, jaučia simptomus, tačiau nė vienas nėra ligoninėje. Trys atvejai, pasak epidemiologės, nustatyti Vilniaus, po vieną – Kauno ir Panevėžio gyventojams.

Anot jos, užsikrėtusieji grįžo iš Čekijos, Lenkijos, Norvegijos. Vienas užsikrėtusysis susijęs su asmeniu, grįžusiu iš Prancūzijos, dėl penkto dar aiškinasi epidemiologai.

Lietuvoje pirmieji du omikron atmainos atvejai nustatyti šią savaitę.

Didelį skaičių mutacijų turintis viruso variantas, pirmąkart aptiktas Pietų Afrikos Respublikoje praėjusį mėnesį, paskatino viso pasaulio šalis įvesti kelionių iš Pietų Afrikos šalių draudimus bei atnaujinti vidaus apribojimus, siekiant sulėtinti viruso atmainos plitimą.

Ekspertai įspėja, jog omikron atmaina plinta greičiau nei pasaulyje šiuo metu dominuojanti delta atmaina. Viena to priežasčių – mažesnis vakcinų veiksmingumas.

Vis dėlto, remiantis ankstyvaisiais duomenimis, susirgimas šia atmaina sukelia ne tokius sunkius simptomus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA