R. Meilutytė į Lietuvos pirmenybių finalą prasibrovė be konkurencijos | Kas vyksta Kaune

R. Meilutytė į Lietuvos pirmenybių finalą prasibrovė be konkurencijos

delfi.lt 2021/12/16 15:23

Prieš daugiau nei dvejus metus apie karjeros pabaigą paskelbusi Rūta Meilutytė sugrįžo į baseiną. Ketvirtadienį Londono olimpinė čempionė iš Kauno startavo atvirame Lietuvos plaukimo (25 m baseine) čempionate Klaipėdoje.

Trečiajame 100 m krūtine rungties plaukime nuliniame takelyje startavusi 24-erių R. Meilutytė distanciją įveikė per 1 min. 07,53 sek. ir užėmė pirmą vietą. Tarp visų atrankos dalyvių tai buvo pirmas rezultatas. Antrą vietą užėmusi Karilė Ališauskaitė distanciją įveikė per 1 min. 10,62 sek.

Priminsime, kad būtent R. Meilutytei priklauso 100 m plaukimo krūtine pasaulio rekordas – 1 min. 02,36 sek., pasiektas 2013 metais Maskvoje.

„Man tai tikra Kalėdinė dovana“, – apie R. Meilutytės sugrįžimą kalbėjo Lietuvos plaukimo federacijos viceprezidentas Saulius Binevičius.

Ketvirtadienio ryte R. Meilutytė dar kartą šoko į baseiną – dalyvavo 50 m plaukimo peteliške atrankoje. Pirmajame plaukime ji distanciją įveikė per 27,12 sek.

Tarp visų atrankos dalyvių ji užėmė antrą vietą ir taip pat pateko į finalą. Geriau 50 m plaukimo peteliške atrankoje už lietuvę pasirodė tik estė Alina Vedehova – 26,97 sek.

100 m krūtine ir 50 m peteliške plaukimo finalai vyks ketvirtadienį vakare. Vakarinės sesijos Klaipėdoje pradžia – 18.10 val.

R. Meilutytė yra įtraukta į 50 ir 100 metrų krūtine plaukimo distancijų, 50 metrų laisvuoju stiliumi bei 50 metrų plaukimo peteliške varžybų starto protokolus.

Atviras Lietuvos plaukimo čempionatas prasidėjo ketvirtadienį ir truks tris dienas, gruodžio 16-18. Jame dalyvauja per 280 sportininkų iš 25 plaukimo klubų.

Gausiausias komandas į šį čempionatą delegavo Kauno plaukimo mokykla, Vilniaus miesto sporto centras ir Klaipėdos „Gintaro“ sporto centras. Būtent į Kauno plaukimo mokyklos atstovų sąrašus ir įtraukta R. Meilutytė.

Šeši geriausi sportininkai, varžybose pasiekę aukščiausius rezultatus (pagal FINA taškų lentelę), susumavus dviejų geriausių individualių rungčių reitingo sumą, bus apdovanoti piniginiais prizais.

Tomis pačiomis dienomis Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, vyks pasaulio plaukimo čempionatas (25 m baseine), kuriame dalyvaus penki Lietuvos nacionalinės rinktinės nariai – Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Kotryna Teterevkova, Simonas Bilis ir Deividas Margevičius.

Primename, kad 2019 metais R. Meilutytė buvo diskvalifikuota dvejiems metams dėl antidopingo taisyklių pažeidimo – kaunietė neteisingai pildė duomenis apie savo buvimo vietą. Bausmės laikas šiuo metu jau yra pasibaigęs.

Dar prieš paskiriant diskvalifikaciją plaukikė pranešė baigianti sportininkės karjerą ir nuo to laiko vengė viešumos.

R. Meilutytė būdama vos 15 metų 2012-aisiais Londono olimpinėse žaidynėse laimėjo olimpinį auksą 100 m krūtine nuotolyje. Ji tapo jauniausia šios distancijos olimpine čempione ir pirmąja nepriklausomos Lietuvos plaukike, iškovojusia olimpinį medalį.

Nuo tada prasidėjo R. Meilutytės dominavimas tarptautinėse arenose. Pasaulio čempione Rūta tapo šešiolikos – 2013 metų pasaulio plaukimo čempionate, kur moterų 100 m plaukimo krūtine pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 4,35 sek. ir pasiekė pasaulio rekordą.

Būdama septyniolikos, Rūta tapo pirmąja ir vienintele plaukike istorijoje, bent kartą laimėjusia tuo metu visus įmanomus svarbiausius tarptautinius jaunimo ir suaugusiųjų plaukimo čempionatus.

Lietuvei iki šiol priklauso 100 m plaukimo krūtine trumpajame baseine moterų pasaulio rekordas, pasiektas 2013-aisiais Maskvoje. Tąsyk kaunietė distanciją įveikė per 1 min. 2,36 sek.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA