Pasiimti nemokamos kalėdinės puošmenos traukė būriai kauniečių | Kas vyksta Kaune

Pasiimti nemokamos kalėdinės puošmenos traukė būriai kauniečių

Ketvirtadienio popietę Valstybinių miškų urėdiją visos Lietuvos gyventojams vėl įteikė tradicinę kalėdinę dovaną. Pagrindinėse miestų ir miestelių aikštėse, prie didžiųjų prekybos centrų nemokamai dalytos eglės šakos bei kankorėžiai. Eglišakių dalijimo vietų šiemet visoje šalyje buvo per 60, o Kaune mišku kvepiantys sunkvežimiai stojo Rotušės aikštėje ir prie Kauno rajono savivaldybės Savanorių prospekte.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ apie 16 val. sakė Valstybinių miškų urėdijos gamtotvarkos specialistas Tomas Valiauskas, visoje apskrityje išdalyta apie 10 tūkst. eglišakių, maždaug po 3 tūkst. Rotušės aikštėje, Savanorių prospekte ir Jonavoje.

13 val. prasidėjusi akcija, kurią pernai pristabdė pandemija, sulaukė nemenko gyventojų dėmesio. Pavakarę prie urėdų automobilių pasiimti šaką dar ėjo po kelis žmones, pašnekovas neabejojo, kad bus išdalyta viskas.

Naujienų portalo pakalbinta garbaus amžiaus kaunietė pasakojo iki šiol puošdavusi eglutę, bet ėmus apleisti jėgoms, nusprendė pasiimti eglės šaką. Jaunimas džiaugėsi, kad pasipuošti namus galima tvariai, specialiai tam neišnaudojant ir nežalojant gamtos.

Apie 16.30 val., ėmus rimtai temti, Valstybinių miškų urėdijos darbuotojai pradėjo tvarkyti aikštes, kur vyko dalybos, oficialiai akcija baigėsi 17 val.

„Tai viena gražiausių miškininkų dovanų gyventojams, kai galime prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo ir su eglės šaka į namus atnešti džiugų švenčių laukimą. Mums svarbu, kad gyventojai namams puošti renkasi eglės šaką ir taip prisideda prie miško tausojimo ir sąmoningo vartojimo – tai pati geriausia dovana mums“, – prieš akciją pranešime teigė Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė.

Visoje Lietuvoje miškininkai šiemet išdalijo apie 100 tūkst. eglių šakų, kurios surenkamos kirtavietėse, taip užtikrinant racionalų miško išteklių naudojimą. Tradicinė akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ pirmą kartą surengta prieš 15 metų, 2006 m., Šiaulių krašto miškininkų ir vėliau tapo tradicija visoje šalyje.

Prie Kauno rajono savivaldybės prašnekintas miškininkas sakė, kad žmonės pasikeitę ir sąmoningi – nešiukšlina, piktybiškai nekerta eglučių. Artėjant didžiosioms metų šventėms, kauniečiams jis linkėjo sveikatos ir džiaugsmo, o pinigai patys ateis.

Tiems, kurie visgi nori namuose pasipuošti Kalėdų eglutę, miškininkai rekomenduoja kreiptis į Valstybinių miškų urėdiją – šventei skirti medeliai specialiai auginami medelynuose ar tam skirtose plantacijose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA