Naujametiniai fejerverkai Kaune bus: ragina stebėti iš namų | Kas vyksta Kaune

Naujametiniai fejerverkai Kaune bus: ragina stebėti iš namų

BNS 2021/12/16 15:33
Kauno Kalėdų eglutė Rotušėje / R. Tenio nuotr.

Vilnius ir Kaunas ragina žmones naujametinę naktį vengti didelių susibūrimų. Sostinei ketvirtadienį pranešus, jog atsisako naujametinio fejerverko ir proginių renginių gruodžio 31-ąją, Kaunas planuoja, jog renginiai vyks tradiciškai, Klaipėda išplėtė zoną be fejerverkų.

Sostinės savivaldybė paragino gyventojus nesibūriuoti prie Katedros naujametinę naktį. Ji taip pat pranešė nebeišduosianti leidimų renginiams, kurių metu planuojami galingi fejerverkai, atsisakyti jų raginami ir gyventojai, įmonės bei organizacijos.

Vilnius primena, kad be fejerverkų buvo sutikti ir šie metai, kaip alternatyva pasiūlyta instaliacija ant Katedros varpinės – ji bus rodoma ir šiemet.

Kaunas fejerverkų neatsisako

Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė BNS teigė, kad naujametinę naktį numatomi tradiciniai fejerverkai.

„Kaip ir praėjusiais metais kauniečiams dovanosime šventinius fejerverkus, kviesdami ir ragindami Naujuosius metus pasitikti šiltai ir saugiai namuose, vengiant didelių susibūrimų“, – teigė savivaldybės atstovė.

„Dėl pandeminės situacijos šalyje didelės šventės nutarta atsisakyti, tad kviesime visus būti atsakingais ir naujų metų virsmą stebėti per langus, balkonus ar tiesiog savo kiemuose“, – teigė ji.

Anot jos, šiemet fejerverkais ketinama džiuginti įvairiuose Kauno mikrorajonuose gyvenančius miestiečius.

„Vietų iš kurių į dangų kils fejerverkai bus net septynios, tad šventinė nuotaika jausis visame mieste“, – kalbėjo A. Augonė.

Zona be fejerverkų

Klaipėdoje nuo šventinių renginių pradžios – gruodžio 11-osios iki sausio 10 dienos, Teatro aikštė tradiciškai skelbiama zona be pirotechnikos, šiemet šią zoną papildė ir Atgimimo aikštė.

„Tokiais sprendimais akcentuojamas žmonių sąmoningumas prašant nepirkti ir nenaudoti pirotechnikos gaminių, o Naujųjų metų vidurnaktį visiems stebėti gražius ir saugius miesto šventinius fejerverkus“, – BNS sakė „Klaipėdos šventės“ atstovė Živilė Putnienė.

Gruodžio 31-ąją uostamiestį nušvies fejerverkai iš Klaipėdos piliavietės.

Prieš metus dėl sudėtingos pandeminės situacijos naujametinio fejerverko bendru sutarimu su Klaipėdos miesto vadovais buvo atsisakyta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA