Šalia prestižinio naujo kvartalo Kaune teka purvo upės: vietiniams siūlo plovyklos abonementus | Kas vyksta Kaune

Šalia prestižinio naujo kvartalo Kaune teka purvo upės: vietiniams siūlo plovyklos abonementus

Vaizdingame Neries vingyje besikuriantis naujas gyvenamasis kvartalas paskutinėmis dienomis nė kiek neprimena prestižinės gyvenvietės. Kleboniškio gyventojai skundžiasi dėl gatvėmis tekančio purvo, nepraeinamų šaligatvių ir spalvą pakeitusių tvorų bei automobilių. Tuo metu „Kauno Rivjera“ projekto įgyvendintojai linksi galva ir problemą pripažįsta – ruošia net kalėdines dovanas.

„Noriu pranešti apie purvu stipriai teršiamą Kleboniškį, Kaune. Vykdomi prabangios gyvenamųjų namų valdos „Kauno Rivjera“ sklypų kėlimo darbai, kuriuos šiuo metu atlieka „Kauno tiltai”, tačiau darbai atliekami neprabangiai – netvarkingai”, – pirmadienį į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi skaitytojas Paulius.

Kauniečio teigimu, purvini sunkvežimiai Kleboniškyje vienas po kito zuja kas keletą minučių, tačiau jų moliu aplipusių ratų prieš išvažiuojant į gatves niekas nenuplauna, nors tai esą privalo atlikti darbus vykdanti įmonė.

„Nuo purvo ypač kečia Vėlyvių ir Margavos gatvių gyventojai, į kurių namus pėsčiomis pareiti nebeįmanoma ir visa ta molio tyrė teka į kiemus. Purvai ištaškyti po visą Kleboniškį nuo prieigų iki Vėlyvių gatvės, eismo sąlygos pasidarė labai nesaugios, nes molis padaro gatves itin slidžias bei užneša lietaus nuotekas”, – pasakojo vietos gyventojas ir pridūrė, kad dalis Vėlyvių gatvės yra asfaltuota, dalis grįsta stambia akmens skalda, bet dėl užnešto purvo didelio skirtumo jau nesimato.

Purvas Kleboniškyje / Skaitytojo nuotr.

Apipylė pažadais

Kaunietis su naujo gyvenamojo kvartalo vystytojais esą bandė susisiekti keletą kartų. „Paskutinis buvo praeitą šeštadienį, tądien susisiekėm ir su „Kauno tiltais“, tačiau veiksmų kol kas niekas nesiima”, – apmaudą liejo vyras.

Įdomus faktas, kad apie Kleboniškyje vis kursuojančius „Kauno tiltų” logotipu pažymėtus sunkvežimius portalui „Kas vyksta Kaune” bendrovės komunikacijos specialistė Giedrė Samulionytė-Lekavičienė atsakė lakoniškai: „Neturime informacijos, kad jūsų minėtą projektą įgyvendintų mūsų bendrovė.”

Kaip paaiškėjo vėliau, Kleboniškyje įmonė vykdo tik žemės vežimo darbus, tačiau šia informacija „Kauno tiltai” nesidalijo.

„Kai skambinau „Kauno tiltams” pats šeštadienį, jų administratorė patvirtino, kad žemių vežimo ir lyginimo darbai vykdomi jų. Taip pat žadėjo, jog techninės priežiūros vadovas, atsakingas už šiuos darbus, paskambins man pats, bet taip ir neskambino”, – teigė į redakciją kreipęsis kaunietis.

Purvas Kleboniškyje / Skaitytojo nuotr.

Lauks kol grįš žiema

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” antradienį komentavo „Kauno Rivjera“ projekto vadovas Rimantas Trumpiškis, į situaciją jau sureaguota. Laikinai stabdomas žemių vežimas, o vietos gyventojų laukia atsiprašymas ir šventinės dovanos.

„Žemių vežimą stabdome iki tol, kol lauke vėl bus neigiama temperatūra. Lauksime, kad nesineštų purvas ir sutvarkysime visas gatveles, kurias prišiukšlinome. Nuplausime aptaškytas gyventojų tvoras ir šaligatvius”, – žadėjo R. Trumpiškis.

Projekto vadovas pripažino, kad sunkvežimių plovimas būsimų gyvenamųjų sklypų kėlimo vietoje problemiškas, nors vietoje dirba ir du valytuvai. R. Trumpiškis esą jau kalbėjosi su Kleboniškio seniūnaite ir paprašė labiausiai nuo purvo nukentėjusių gyventojų kontaktų bei valstybinių automobilių numerių.

„Išpirksime mėnesinį abonementą plauti mašinas. Prieš šventes norime atsiprašyti už sukeltus nepatogumus”, – apgailestavo jis.

Tuo pačiu paaiškėjo, ką Kleboniškyje veikia „Kauno tiltų” technika. „Kadangi pagal projekto reikalavimus sklypus turime iškelti apsaugant nuo potvynio, mums talkina „Kauno tiltai”. Jie turi perteklinio grunto, kurį atgabena į formuojamus sklypus”, – teigė R. Trumpiškis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA