„Rezervavęs“ automobilio stovėjimo vietą Kauno centre, gavo velnių | Kas vyksta Kaune

„Rezervavęs“ automobilio stovėjimo vietą Kauno centre, gavo velnių

Antradienio popietę I. Kanto gatvėje užfiksuotas kiek neįprastas pėsčio vyro, „BMW“ vairuotojo ir moters konfliktas. Visureigio savininkas pasistatyti automobilio negalėjo, nes vietą laikė užėmęs vyrukas, kuris pasitraukė tik po rimto pokalbio su kailiniuota kauniete.

Šį situacija I. Kanto gatvėje, ties sankryža su J. Gruodžio gatve, įamžinta antradienį, apie 13-14 val. Praeivių dėmesį panašiu metu patraukė garsinio signalo „gerklę“ paleidęs „BMW“ vairuotojas. Pasirodo, pastarasis negalėjo pastatyti automobilio, mat vietą neaiškiais tikslais „rezervavo“ pėsčias vyras.

Prie šio netrukus prisistatė šviesiaplaukė moteris, jų pokalbio užfiksuoti nepavyko, bet iš gestų galima spėti kaunietę mėginus įkalbėti vyrą pasitraukti ir argumentavus čia pat esant daugiau stovėjimo vietų.

„BMW“ pamažu grėsmingai artėjant, vaikinas dar kelias akimirkas stoviniavo, tačiau, rodosi, persigalvojo ir apleido automobilio stovėjimo vietą, kurią tuoj pat prisimatavo visureigis.

Įdomu, kad I. Kanto gatvėje triukšmavęs trečios kartos „BMW X5“ pažymėtas elektromobiliams skirtais valstybiniais registracijos numeriais. Jeigu kiltų dvejonių dėl automobilio varomosios jėgos, tai šie vokiški ratai yra pirmieji, aprūpinti įkraunama hibridine „BMW“ sistema.

Pagal 2018 balandžio 3 d. įsigaliojusią tvarką „Regitra“ tokius numerius išduoda ir iš tinklo įkraunamiems hibridams, turintiems vidaus degimo variklį. Tiesa, Kelių eismo taisyklių lengvatas mieste nustato kiekviena savivaldybė savaip.

Tarkime, Kaune toks automobilis šiuo metu galėtų būti atleistas nuo vietinės rinkliavos mokamose stovėjimo zonose. Tam reikia specialaus leidimo, kurį išduoda biudžetinė įstaiga „Parkavimas Kaune“.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA