Kauno apskrityje pasipylė avarijos: susidūrus automobiliui ir autobusui žuvo žmogus, yra sužalotų | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje pasipylė avarijos: susidūrus automobiliui ir autobusui žuvo žmogus, yra sužalotų

Kauno apskr. VPK nuotr.

Pagrindines susisiekimo arterijas aptraukiant ledui, keliuose pasipylė avarijos. Pranešama, kad Kėdainių rajone susidūrė autobusas ir lengvasis automobilis, vienas žmogus žuvo.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, 14.24 val. gautas pranešimas apie tai, kad Kėdainių rajone, Vilainių seniūnijoje, kelyje A8, ties nusukimu į 229 kelią, susidūrė keleivinis autobusas, vairuojamas blaivaus, 1966 metais gimusio vyro ir automobilis „VW Golf”. Eismo įvykio metu žuvo automobiliu važiavęs vyras, kurio asmenybė nustatinėjama.

Pirminiais duomenimis autobuse be vairuotojo buvo 8 keleiviai, juos medikai apžiūrėjo vietoje. Į gydymo įstaigą pristatytas autobuso vairuotojas, kiti keleiviai apžiūrimi.

Dar dvi avarijos

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba praneša apie dar du eismo įvykius.

15.54 val. gautas pranešimas, kad Prienų rajone, Uosos kaime, apsivertė sunkvežimis, nuvažiavo į mišką, atsitrenkė į medžius.

15.57 val. gautas pranešimas, kad Ivoniškių kaime, kelyje Prienai–Alytus, 5 km nuo Prienų, kaktomuša susidūrė du sunkvežimiai.

Formuosis plikledis

Kelių direkcijos duomenimis, sudėtingesnės eismo sąlygos dėl plikledžio ir lijundros Akmenės, Joniškio, Šiaulių, Panevėžio, Kauno ir Jonavos rajonuose. Čia magistraliniai keliai daugiausia šlapi arba drėgni, tačiau krašto ir rajoniniai keliai daug kur slidūs, vietomis provėžoti ir padengti prispausto sniego sluoksniu.

AB „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje išlieka provėžoti, padengti prispausto sniego sluoksniu.

Kelmės ir Raseinių rajonuose eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 150 metrų.

Didžiojoje šalies dalyje, išskyrus pietrytinę dalį, krituliai – dulksna, lietus, vietomis pereinantis į šlapdribą. Oro temperatūra nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio.

Naktį eismo sąlygas sunkins lijundra ir plikledis. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį daug kur nedideli krituliai, daugiausia lietus. Pietrytinėje Lietuvos pusėje lijundra. Plikledis, vietomis rūkas. Žemiausia oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, pajūryje nuo 3 iki 5 laipsnių šilumos.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA