Aistrų netrūko „Squash CUP“ – Kaunas VENDORS II-ajame etape | Kas vyksta Kaune

Aistrų netrūko „Squash CUP“ – Kaunas VENDORS II-ajame etape

Squash CUP- Kaunas VENDORS II etapas / Organizatorių nuotr.

Skvošas tai raketinis sportas paprastai žaidžiamas dviese, tarp keturių sienų, su mažu guminiu kamuoliuku. Žaidimo metu kamuoliukas smūgiuojamas į vieną iš sienų su tikslu pataikyti į priekinę sieną, neleidžiant kamuoliukui atšokti į žemę daugiau nei vieną kartą. Tai itin intensyvus, įtraukiantis, azartiškas bei fizinės ištvermės reikalaujantis sportas.

Tai sportas, kuris itin naudingas sveikatai bei fizinei būklei, gali būti žaidžiamas ištisus metus, bet kokiu oru ir bet kokio lygio žaidėjų.

Šeštadieni, gruodžio 11 dieną, VS-Fitness sporto komplekse „Megoje“, Kaune, į antrąjį etapą „Squash CUP- Kaunas VENDORS II etapas” susirinko gausus dalyvių būrys ne tik iš visos Lietuvos, tačiau sulaukta svečio ir iš Prancūzijos. Nuo pat ankstaus ryto prasidėjęs ir iki pat vėlyvo vakaro vykęs skvošo renginys sutraukė per keturiasdešimt dalyvių, kurie pasiskirstė į dvi grupes pagal pajėgumą MSA ir MSB vadovaujantis Lietuvos skvošo žaidėjų reitingu.

Anksčiausiai ryte, nuo pat 9 val. startavo MSB grupės sportininkai, tarp kurių sėkmingai įsitraukė ir jaunimas. Smagu paminėti, kad skvošas populiarėjanti sporto šaka pritraukianti vis daugiau šio sporto šakos mylėtojų, o dar svarbiau, kad dėka trenerių atsiranda vis daugiau jaunimo, kurio iki šiol nebūdavo arba būdavo itin mažai.

Apie 14 val. paaiškėjo MSB grupės finalininkai. 3-iąją vietą iškovojo kaunietis Jokūbas Baucė (46). Finale, kaunietis Eugenijus Chvatkovas (51) įveikė Šiaulių atstovą Tada Petravičių (63). ( Skliaustuose nurodomas oficialus Lietuvos skvošo federacijos reitingas).

Nuo 15 val. prasidėjo daugiausia dėmesio sulaukiančios MSA grupės kovos. MSA- tai aukščiausią Lietuvoje reitingą turintys žaidėjai, tarp kurių nuolat verda itin atkakli kova. Dėl dalyvių gausos šis VŠĮ Skvošo lygos organizuojamas turnyras baigėsi tik apie 21 val. vakaro. Trečioji vieta atiteko kauniečiui Linui Zdanavičiui (9), kuris nugalėjo Vilniaus atstovą Modestą Anušauską (11). Finale susitiko Klaipėdos bei Kauno atstovai. Po atkaklios kovos, rezultatu 3:1 pergalę iškovojo kaunietis Jonas Narbutas (5) nugalėjęs Andrių Stančaitį (7) iš Klaipėdos.

Viso Squash CUP- Kaunas turnyrą sudarys penki etapai, ir tik tuomet paaiškės kas iškovos bendrą sezono taurę. Po dviejų etapų TOP5 žaidėjai rikiuojasi taip:
1. Jonas Narbutas 197 taškai.
2. Andrius Stančaitis 194 taškai.
3. Linas Zdanavičius 192 taškai.
4.-5. Paulius Stanikūnas / Edvinas Vasiliauskas surinkę po 187 taškus.

VŠĮ „Skvošo lyga”:

„Smagu ir dar kartą pasidžiaugti stipriu ir gausiu dalyviais turnyru suorganizuotu Kaune. Šiame etape pirmieji Lietuvoje skvošo turnyruose panaudojome RANKEDIN registracijos bei rezultatų valdymo sistemą. Ši sistema ne tik leido visiems negalėjusiems atvykti rezultatus stebėti gyvai per savo išmaniuosius įrenginius, tačiau visi norintys galėjo stebėti ir tiesioginę finalo transliaciją. Mums, kaip organizatoriams, RANKEDIN sistema padėjo sklandžiai susitvarkyti su laiko planavimu tarp žaidimų bei rezultatų apskaičiavimais.

Džiugu, kad į antrą iš eiles mūsų organizuojame turnyrą gausiai susirenka stipriausi dalyviai iš Lietuvos ir ne tik. Kitas Squash CUP- Kaunas JONAS VINDUER III etapas įvyks kitų metų Vasario 5 dieną. Dėkojame prisidėjusiems prie turnyro organizavimo, tie kurie to nepadarė- visada esate kviečiami prisidėti.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA