M. Skuodis pateikė premjerei atsistatydinimo pareiškimą | Kas vyksta Kaune

M. Skuodis pateikė premjerei atsistatydinimo pareiškimą

BNS 2021/12/13 08:58
DELFI nuotr.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis pranešė pateikęs premjerei Ingridai Šimonytei atsistatydinimo pareiškimą.

„Išsiunčiau vakar, bet turbūt registracija bus šiandienos data“, – pirmadienio rytą BNS patvirtino ministras.

Apie tai, kad yra pasiruošęs prisiimti atsakomybę dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą ir trauktis iš posto, jis pranešė praėjusį ketvirtadienį.

Tuomet jis apgailestavo dėl susiklosčiusios situacijos ir teigė, kad Lietuva neturi patirties įgyvendinti tokios apimties sankcijų.

Atsistatydinimo pareiškimą praėjusį penktadienį premjerei išsiuntė ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Aptars dviejų ministrų likimą

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį su premjere I. Šimonyte ketina aptarti susisiekimo ir užsienio reikalų ministrų pareiškimus atsistatydinti. Be to, bus aptarta ir padėtis, kai įsigaliojus JAV sankcijoms Baltarusijos kalio trąšų gamintojai ir eksportuotojai „Belaruskalij“, jos kroviniai per Lietuvą toliau vežami.

Praėjusią savaitę G. Nausėda sakė, kad jei Marius Skuodis ir Gabrielius Landsbergis pasirengę atsistatydinti, jie tą turėtų daryti be papildomo įvertinimo.

I. Šimonytė praėjusią savaitę žadėjo įvertinti ministrų prašymus ir sprendimą pateikti šios savaitės pradžioje.

Praėjusį trečiadienį įsigaliojus JAV sankcijoms „Belaruskalij“, jų tranzitas per Lietuvą nesustojo, nes „Belaruskalij“ dar lapkritį atliko avansinius mokėjimus geležinkeliams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA