Tendencijos, kad nepasiskiepiję išeitų iš darbo – nematyti | Kas vyksta Kaune

Tendencijos, kad nepasiskiepiję išeitų iš darbo – nematyti

BNS 2021/12/13 12:00
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nepasiskiepijusiems darbuotojams nuo gruodžio privalant patiems susimokėti už testus ir daliai žmonių grasinus dėl to išeiti iš darbo, atleidimų statistika tokios tendencijos kol kas nerodo, sako „Sodros“ vadovė. Pasak Julitos Varanauskienės, gruodžio pradžioje atleista beveik dukart mažiau žmonių, nei prieš mėnesį.

„Viena vertus, (…) ieškoti įrodymų dėl to, kad nepasiskiepiję darbuotojai, kurie nenori testuotis ar išeina iš darbo, ar suserga, dar per anksti, bet, kita vertus, jei pažiūrėtume atleidimų skaičių, gruodžio pirmas tris darbo dienas atleidimų buvo 3,5 tūkst., o lygiai prieš mėnesį – 6 tūkst.“, – LRT radijui pirmadienį sakė J. Varanauskienė.

Jos duomenimis, nedarbingumo dėl ligos gruodžio pirmas tris darbo dienas taip pat buvo perpus mažiau nei lapkritį.

„Priežastys dėl kurių žmonės išeina iš darbo arba suserga, dažnesniu atveju yra kitos nei privalomų skiepų klausimas“, – sakė „Sodros“ vadovė.

Gruodžio 1-ąją įsigaliojo prievolė nepasiskiepijusiems darbuotojams patiems susimokėti už COVID-19 testus. Dalis darbuotojų tuomet sakė, kad išeis iš darbo, kiti teigė, jog kuriam laikui pasiims nedarbingumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA