Pandoros skrynia Taikos prospekto kieme neužsiveria jau kelerius metus: kalti patys gyventojai? | Kas vyksta Kaune

Pandoros skrynia Taikos prospekto kieme neužsiveria jau kelerius metus: kalti patys gyventojai?

Taikos prospekto 47 daugiabučio kieme skęsta automobiliai, negali atvykti specialiosios tarnybos. Ne vienerius metus tragiška daugiabučio kiemo būkle besiskundžiantys kauniečiai įvairias institucijas apipylė skundais, tačiau jokio atsako taip ir nesulaukė. Aiškėja, kad nuo praeitų metų gerbūvis nė kiek nepagerėjo, o užuot vieningai sutarę dėl formuojamo sklypo kauniečiai ir toliau laužo savo automobilius.

„Norėčiau pranešti apie Taikos pr. 47. įvažiavimą į daugiabučio kiemą, kur šiuo metu realiai neįmanoma įvažiuoti, automobilio dugno apsauga jau keičiau kelis kartus, už jas atlygint niekas nenori.

Kiemo prižiūrėti niekam nereikia, niekas nereaguoja į skundus ir pan. Kurjeriai, policija ir kiti stringa duobėse, vienetiniai turi eit padėt išstumti mašinas. Tai gal viešumas padės kažkiek”, – į redakciją praėjusią savaitę kreipėsi kaunietis.

Vieno baisiausių Kauno kiemų istorija portale „Kas vyksta Kaune” aprašyta jau praėjusį lapkrtį. Tąkart kauniečiai teigė dėl teritorijos asfaltavimo kreipęsi į daugiabutį administruojančią bendrovę „Mano būstas”, bet pokyčių nesulaukė. Savo ruožtu, bendrovės atstovai atkirto, kad gyventojai patys atsisakė formuoti sklypą.

Praėjusį lapkritį Taikos pr. 47 daugiabutį administruojančią įmonę valdančios bendrovės „Mano būstas“ atstovas Paulius Ugianskis „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare pabrėžė, kad „Mano būstas“ nėra atsakingas už kiemo dangos tvarkymą, tai esą – savivaldybės atsakomybė.

„Norint kažką keisti, pirmiausia reikia suformuoti sklypą. Mes siūlėme tai gyventojams, tačiau jie šiam siūlymui nepritarė“, – tąkart kiek netikėtą įvykių eigą nupasakojo P. Ugianskis.

Per metus situacija nė kiek nepasikeitė

Praėjusią savaitę į redakciją dėl tragiškos kiemo būklės kreipęsis kaunietis teigė, kad visi namo gyventojai pasipiktinę, o kiemo rekonstrukcijai pritaria be jokių išlygų.

„Nežinau iš kur tokia informacija, kad gyventojai atsisakė, bet mano žiniomis, visi pasipiktinę kiemu, tai logiška, kad jie pritaria kiemo rekonstrukcijai, kuri turėjo būti padaryta kartu su Taikos pr. remontu, kuris jau pabaigtas”, – teigė kaunietis.

Tačiau situaciją kitomis spalvomis ir vėl „nupiešė” Kauno miesto savivaldybė – namo gyventojai iki šiol nesikreipė dėl sklypo suformavimo.

„Minėto namo gyventojai iki šiol nesikreipė dėl sklypo suformavimo, todėl ir sklypo formavimo procedūra dar nepradėta. Miestas, pirmiausia, tvarko magistralines gatves ir šaligatvius”, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jo teigimu, gyventojai turi galimybę tapti savo kiemų šeimininkais, dalyvaujant programoje „Svajonių kiemas” ir pasinaudojant solidžia miesto parama.

„Prieš prasidedant realiems darbams turi būti suformuotas žemės sklypas ir parengtas techninis tvarkymo darbų projektas. Svarbu žinoti, kad norimiems pokyčiams įgyvendinti turi pritarti daugiau nei pusė namo gyventojų”, – pabrėžė A. Pakalniškis.

Gyventojai, pažymėjo A. Pakalniškis, kiemą gali tvarkyti savo lėšomis, tačiau nesuformavus sklypo jie negali pretenduoti į savivaldybės paramą. Daugiau informacijos apie programą pateikiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA