Kauno medikai švenčių laukia šmaikščiai: Kalėdų eglė nepaliko abejingų | Kas vyksta Kaune

Kauno medikai švenčių laukia šmaikščiai: Kalėdų eglė nepaliko abejingų

delfi.lt / Justina Asakavičiūtė 2021/12/11 19:57
LSMU Kauno ligoninės kalėdiniai papuošimai / Organizacijos nuotr.

Nors ligoninėms dabar – toli gražu ne pačios šviesiausios dienos, o gydytojų liudijimai apie pervargimą ir milžiniškus darbo krūvius išties neramina, artėjančios Kalėdos neaplenkė net pandemijos itin paliestos įstaigos: Kauno medikai šmaikščiai pasitinka didžiausias metų šventes.

„LSMU Kauno ligoninės padaliniai kasmet puošiasi prieš Kalėdas. Šios tradicijos neapleidome ir per pandemiją“, – pasakoja Saulius Tvirbutas, LSMU Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas bei rodo itin originalią kalėdinę eglutę.

„Kai paskelbiau mūsų ligoninės Anesteziologijos II skyriaus eglę savo „Facebook” paskyroje, sulaukiau kai kurių komentarų, kad medikai gal neturi ką veikti. O ar kyla tokių keistų klausimų, kai pasipuošia kitos įstaigos – mokyklos, darželiai, bankai, fabrikai? Negi medikai dabar privalo vaikščiotų paniurę ir amžinai susirūpinę, be jokių poilsio valandėlių ir be teisės pasipuošti savo aplinka? Lyg jie būtų ne žmonės, o robotai“, – svarsto S. Tvirbutas.

Pašnekovas dalinasi ir kitų ligoninės dekoracijų nuotraukomis, jų laikinosios sostinės ligoninėje – itin gausu, o kalėdinė dvasia čia, regis, tvyro net pandemijos laikais.

Anot S. Tvirbuto, visais laikais, net ir karo metu kareiviai ir dainas dainuodavo, ir grodavo, ir šokdavo ir net apkasuose eglutes pasipuošdavo: štai ir Lietuvos partizanai praturtino folklorą gausybe puikių dainų. Tarp jų ir humoristinių.

„Dabartinė situacija – net nelygintina. Jau seniai laikas suprasti, kad tai – tiesiog dar viena iš ligų, tik greitai ir plačiai plintanti bei su sunkiomis pasekmėmis. Sąmokslo teorijų patys pernelyg viską sumistifikavę ir turbūt norėtų visuotinai niūrios ir iškreiptos realybės, bet normalūs žmonės į tai žiūri blaiviai.

Įvairių sričių medikai, kurie dirba su COVID-19, aišku, nesidžiaugia šia situacija, bet ir nedramatizuoja jos dėl savęs – jie seniai įprato dirbti pandemijos sąlygomis ir tik reiškia susirūpinimą, kad ši liga savo paplitimu apriboja kitų medicininių paslaugų prienamumą.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA