Ką tik atnaujinta P. Kalpoko gatvė vėl iškasta | Kas vyksta Kaune

Ką tik atnaujinta P. Kalpoko gatvė vėl iškasta

R. Tenio nuotr.

Prieš gerą mėnesį užbaigtoje P. Kalpoko gatvėje vėl ūžia statybinė technika. Ties sukiužusiu medinuku viename gatvės gale iškastas gabalas važiuojamosios dalies ir šaligatvio. „Kauno vandenys“ teigia, kad čia trūko suremontuota vandentiekio magistralė, o portalo šaltinis tai vadina priedanga.

„Nervą pasigavau P. Kalpoko gatvėje. Nespėjo ataušti asfaltas, didžiausia skylė atverta šiek tiek pakilus gatve virš VDU. Savivaldybė sako, leidimas kasimui arba bus šiandien, arba jau yra. Nors statybos kaip ir baigtos.

„Kauno vandenys“ prisidengia avarija, bet ten stovi senas medinukas, kuris paruoštas statybai – sklypui daromas vandens įvadas. Kas išdavinėja tuos leidimus? Išdarkytas turtas“, – antradienį pasipiktinimo neslėpė vienas kaunietis.

„Kas vyksta Kaune“ tą pačią dieną nuvykus į minėtą vietą, čia plušėjo nedidelė darbininkų brigada su ekskavatoriumi ir savivarčiu. Duobė jau buvo užversta, lyginamas jos paviršius.

Lygiai kaip sakė skaitytojas, bendrovės „Kauno vandenys“ viešųjų ryšių specialistė Vaida Bytautė naujienų portalą informavo, kad netoli perkloto įvado P. Kalpoko gatvėje trūko pagrindinė magistralė.

„Specialistai aiškinasi, kodėl trūko ketinis vamzdis, nes tinklo remonto darbai buvo atlikti vasarą“, – nurodė V. Bytautė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad P. Kalpoko gatvės rekonstrukcija pradėta kovo antroje pusėje, darbus planuota užbaigti iki rugsėjo, o tuo metu čia leista važiuoti tik gyventojams, ribotas automobilių stovėjimas važiuojamojoje dalyje. Kapitališkai tvarkyta visa atkarpa nuo Jonavos iki Zanavykų gatvės bei šaligatviai.

Tiesa, nors P. Kalpoko gatvė rugsėjo pirmomis dienomis atverta visiems vairuotojams, jos rekonstrukcija toli gražu nebuvo baigta, čia intensyviai dirbo kelininkai, skubėję pakloti asfaltą, nutiesti šaligatvius. Vietos gyventojams ir pėstiesiems šis laikotarpis buvo ne pats maloniausias.

„Kas per nesąmonės vyksta P. Kalpoko gatvėje, Kaune? Nesibaigus gatvės rekonstrukcijai yra vėl paleistas automobilių eismas. Rytais vaikai į mokyklas eina važiuojamąja dalimi, tarp mašinų, nes vietoj šaligatvių – duobės, balos, purvas. Negana to, po vamzdynų pakeitimų daliai namų tiesiog nėra vandens spaudimo ir vanduo bėga maža čiurkšle. Nors „Kauno vandenims“ apie tai pranešta, jie jau trečią mėnesį nieko nedaro“, – rugsėjo viduryje skundėsi kaunietis.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tuomet komentavo, kad P. Kalpoko gatvėje naktį asfaltuota viena kelio pusė, o išasfaltavus važiuojamąją dalį liks įrengti įvažiavimus, bortus ir šaligatvius. Susisiekimo arterijos remontas baigtas lapkričio pradžioje.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA