Kauno rajone bus kuriama krepšinio akademija | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone bus kuriama krepšinio akademija ruošiasi krepšinio šimtmečio minėjimui

KRS nuotr.

Daugelį metų pakaunėje pagrindinė sporto šaka buvo rankinis, tačiau paskutinius metus sparčiai auga vaikų skaičius, kurie žaidžia krepšinį. Kauno rajono savivaldybė kartu su krepšinio bendruomene ieškodama būdų, kaip apjungti visose seniūnijose krepšinį žaidžiančius vaikus ir jaunimą, nusprendė kurti vieningą krepšinio struktūrą – Kauno rajono krepšinio akademiją.

„Pakaunėje turime ne vieną krepšinio mokyklą, komandą (pavyzdžiui „Tornado“ krepšinio mokykla, Kauno rajono 3×3 komanda „Tauras“, Kauno rajono „Omega“), todėl svarbu turėti aiškią viziją, ką planuojame daryti su krepšiniu. Aiški struktūra mums padės užauginti ateities čempionus“, – teigė Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Arūnas Talalas.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, idėją savivaldybei įgyvendinti padės Lietuvos krepšinio federacija, „Tornado“ krepšinio mokykla, be to, planuojama į veiklas įtraukti ir pakaunėje gimusius ir augusius žinomus šalies krepšininkus (Joną Mačiulį, Tadą Klimavičių ir kt.). „Siekiame, kad akademija apimtų visus Kauno rajono vaikus, todėl jų pagalba bus svarbi“, – tvirtino A. Talalas.

Pirmadienį Kauno rajono meras Valerijus Makūnas susitiko su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu kuris taip pat yra Kauno rajono savivaldybės mero visuomeninis konsultantas sporto ir jaunimo reikalų klausimais bei „Tornado“ krepšinio mokyklos vadovu Dainiumi Čiuprinsku aptarti idėjos įgyvendinimo gairių.

„Tornado“ krepšinio mokykloje 2020-2021 m. sezone sportavo 217 vaikų iš pakaunės ugdymo įstaigų. Apie 150 iš jų – atstovauja „Tornado“ krepšinio mokyklos rinktinėms, kurios dalyvauja Lietuvos čempionatuose. „2021 m. Lietuvos moksleivių krepšinio lygos U13 čempionate „Tornado“ krepšinio mokykla iškovojo 1 vietą iš 42 komandų. Iš 16 komandoje žaidžiančių vaikų – net 9 gyvena arba mokosi Kauno rajone, o naudingiausias U13 čempionato žaidėjas – Ramas Burokas – gyvena pakaunėje“, – įspūdingus skaičius vardijo „Tornado“ krepšinio mokyklos vadovas D. Čiuprinskas.

Mokyklos vadovas džiaugėsi, kad būsimųjų krepšinio žvaigždžių ieškoma ir darželiuose. „Septyniuose Kauno rajono darželiuose vedame nemokamus sporto užsiėmimus, kuriuos lanko daugiau nei 200 vaikučių“, – sakė D. Čiuprinskas. Kitąmet mokykla planuoja plėsti savo veiklas, ruošti jaunimo komandą Lietuvos Regionų krepšinio lygai. Kauno rajonui šiuo metu šioje lygoje atstovauja komanda „Omega“, kurios trenerio asistentu dirba Kauno rajone užaugęs garsus krepšininkas T. Klimavičius.

Įspūdingų pergalių pasiekė ir Kauno rajone 3×3 komanda „Tauras“.

M. Balčiūnas priminė, kad 2022-ieji bus minimi kaip Lietuvos krepšinio šimtmečio metai – 1922 m. balandžio 23 d. Kaune įvyko pirmosios šalyje oficialios krepšinio varžybos. Krepšinio šimtmečio minėjimo tikslas – tvirtinti krepšinio ne tik kaip sporto, bet ir dalies nacionalinio identiteto, bendrinės kultūros dalies reikšmę.

Minint šalies krepšinio šimtmetį numatyta parengti ir visuomenei pristatyti dokumentinių kino filmų ir televizijos laidų ciklų, istorinių knygų, bus sukurta ir į apyvartą išleista proginė moneta, surengta ne mažiau kaip 1000 sporto varžybų ar renginių, pristatyta mobilių parodų, vyks kultūrinių ir edukacinių renginių ir suaugusiems, ir vaikams.

Nemažai renginių vyks ir Kauno rajone. Kauno rajono savivaldybės. A. Talalas atskleidė, kad didelis renginys, skirtas krepšinio šimtmečiui, vyks Zapyškyje. „Kauno rajono bendruomenei artimiausiu metu pristatysime visus renginius ir akcijas, kurios vyks pakaunėje šia proga“, – pažadėjo pavaduotojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA