Įspėja apie internetinius sukčius: randa naujų būdų apgauti | Kas vyksta Kaune

Įspėja apie internetinius sukčius: randa naujų būdų apgauti

R. Tenio, Skaitytojo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Sukčiai nesnaudžia ir toliau bando įtraukti į savo pinkles nieko nenutuokiančius gyventojus. Pilietiškas skaitytojas visus norėjo įspėti dėl skelbimų platformoje „skelbiu.lt“ siaučiantį sukčių, kuris bando pasisavinti asmenų duomenis.

„Tik noriu informuoti daugiau žmonių, kad nesuvedinėtu banko kortelės duomenų, pagal susirašinėjimą galima matyti, kad atrodo viskas logiška lietuviškas numeris, lietuviška tobula kalbėsena, kas man iš pirmo žvilgsnio atrodė keistai per daug oficialiai bendrauja, bet po to, kai atsidariau nuorodą ir toje nuorodoje atsidaro langas kur reikia suvesti savo kortelės duomenis, tai pasakiau „kad nuoroda netikra“ ir tas žmogus dingo ir užblokavo netikrą svetainę, bet laimei spėjau nusikopijuoti puslapio programinį kodą“, – apie situaciją su kuria susidūrė kalbėjo skaitytojas.

„Taigi Gavau pranešimą į Whats up nuo žmogaus kuris norėjo pirkti prekę, klausė ar esu susipažinęs su „skelbiu.lt“ siuntimu, bet tokio dalyko negirdėjau, taigi jis mane „apšvietė“ ir gale pokalbio atsiuntė nuorodą kur galėčiau paspaudęs mygtuką gauti pinigus, pirmiausia nuoroda atrodė įtartinai „skelbiu.lt-pay.site“ atidaręs nuorodą supratau, kad reikia suvesti savo banko kortelės duomenis.

Ir į tikrą „skelbiu.lt“ svetaine jokios info negaunu apie patvirtinimą ir tiesiog jokios info apie sumokėjimą už prekę per „skelbiu.lt“.
Pirmasis atidarytas langas atrodo gražiai padarytas, bet bandant iš jo atlikti paprasčiausia paieškos funkcija, puslapis nereaguoja. Iš karto paminėjęs tam žmogui kad nuoroda netikra. Jis dingo“, – apie su sukčiumi užfiksuotą susidūrimą nupasakojo jis.

Skaitytojas pasidalijo ekrano nuotraukomis ir programine informacija, kurią rado apie minėtą puslapį, nes šiuo metu šis puslapis išjungtas, tačiau norint įspėti kitus, svarbu susipažinti su galimais sukčiavimo būdais.

Primename, kad neseniai telefoniniai sukčiai nusitaikė ir į „Swedbank“, įspėja apie galimas grėsmes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA