Po gaisro atstatyta kalėdinė eglė vėl džiugina kauniečius, Rotušės aikštėje sustiprinta apsauga | Kas vyksta Kaune

Po gaisro atstatyta kalėdinė eglė vėl džiugina kauniečius, Rotušės aikštėje sustiprinta apsauga

R. Tenio nuotr.

Šeštadienio naktį piktavalio Grinčo padegta Kauno kalėdinė eglutė vėl žaliuoja. Operatyviai į begėdišką išpuolį sureagavusi menininkės Jolantos Šmidtienės komanda atkūrė dalinai suniokotą pagrindinę miesto puošmeną. Rotušės aikštėje nebeliko tvorų, o prie medžio dirba apsauginiai.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, pirmadienio vakarą eglutę pasikeisdami akylai stebėjo du apsaugininkai. Tuo metu J. Šmidtienės „nykštukų“ aikštėje nebematyt, išgabentos statybinės tvoros, o eglė žaižaruoja tropine žaluma.

Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius savaitgalį žiniasklaidai teigė, kad eglutę visada prižiūrėjo apsaugos darbuotojai, tačiau po padegimo savivaldybė apsvarstė stiprinti apsaugą Rotušės aikštėje. T. Jarusevičius LRT žiniomis šįvakar taip pat pridėjo, jog iš kaltininko bus siekiama išieškoti padarytą žalą.

Primename, kad eglutė užsiliepsnojo šeštadienį, apie 2 val. nakties. Ugniagesių duomenimis, suniokota 15 kv. m pagrindinės miesto puošmenos, J. Šmidtienė savaitgalį sakė, kad apgadinta maždaug trečdalis smilgomis ir drugeliais puoštos eglutės.

Praėjus keliolikai minučių po padegimo, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai A. Juozapavičiaus prospekte sulaikė 39-erių vyrą, kuris eglę apipylė degiu skysčiu, padegė ir pabėgo automobiliu.

Pirmadienį prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė informavo, kad vyrui nepaskirta kardomoji priemonė, šiuo metu jis yra gydymo įstaigoje, kur medikai vertina asmens būklę. Įtariamojo sveikatos problemų R. Stundžienė detaliau nekomentavo.

Nelaimė eglutės autorę J. Šmidtienę šeštadienį tiesiog išvertė iš lovos, kaip pasakojo naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“, ji tuoj pat išskuodė į Rotušės aikštę vertinti nuostolių.

„Iš karto surašiau žinutes, kad drugelius naujus gamintų, nes daugelis jų toj vietoj išsilydė ir dar vienas darbas buvo užsakyti lempučių, nes didelė jų dalis buvo sugadinta. Greitai, operatyviai kaip vienas didelis kumštis sakėm, kad tikrai nepaliksim taip stovėt eglutės ir visas pastangas dėsim, kad atstatyt ją“, – pasakojo J. Šmidtienė.

Kauno policija pradėjo tyrimą dėl svetimo turto ar kultūrinės reikšmės turinčios vertybės sugadinimo pavojingu būdu. Už tai gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Eglutė ir Rotušės aikštėje esantys papuošimai buvo apdrausti, todėl miestui atstatymas papildomai nekainuos. Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė anksčiau įvardijo, kad eglutės ir aikštės papuošimui šiemet skirta 160 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA