Kauno „Žalgiris“ triumfavo namuose prieš Panevėžio „Lietkabelį“ | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ triumfavo namuose prieš Panevėžio „Lietkabelį“

/ BC Žalgiris Kaunas nuotr.

Lietuvos čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ „Betsafe-LKL“ čempionate rezultatu 84:70 (18:15, 19:16, 28:20, 19:19) įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ komandą.

Dvikovos pradžioje šeimininkai pralaimėjo atkarpą 0:6, bet gana greitai, po Tylerio Cavanaugh ir Zorano Dragičiaus dvitaškių bei dviejų taiklių tolimų Janio Strelnieko metimų, rezultatas jau buvo lygus – 10:10. Tuomet penkis taškus iš eilės surinko Marekas Blaževičius, o kėlinuką taikliu tolimu metimu užbaigė J.Strelniekas – 18:15.

Tolimą bombą taikliai paleido, dvitaškį pridėjo ir vieną baudos metimą realizavo T.Cavanaugh, septyniais taškais iš eilės pasižymėjo Regimantas Miniotas, savo taškų sąskaitą atsidarė Joshas Nebo, o pirmą rungtynių dalį keturiais pelnytais taškais užbaigė Edgaras Ulanovas – 37:31.

Iškart po pertraukos penkis taškus paeiliui pelnė J.Strelniekas, baudų metimus realizavo E.Ulanovas ir skirtumas išaugo iki dviženklio – 44:34. Mindamas tritaškio liniją pataikė T.Cavanaugh, po krepšiu sėkmingai pralindo ir iš toli taikliai atakavo J.Strelniekas, Artūras Milaknis smeigė tritaškį, o keturis taškus įsirašė E.Ulanovas – 58:43. Nelengvą metimą po prasiveržimo pataikė Z.Dragičius, E.Ulanovas įmetė tritaškį, o ketvirtį užbaigė Karolio Lukošiūno dvitaškis – 65:51.

Z.Dragičius greitoje atakoje įdėjo iš viršaus, K.Lukošiūnas realizavo trijų taškų vertės metimą, R.Miniotas sumetė du baudų metimus, o J.Strelniekas pridėjo vieną – 73:66. Iš po krepšio dukart pataikė R.Miniotas, J.Strelniekas įmetė labai sudėtingą tritaškį, o Z.Dragičius ir E.Ulanovas sumetė po dvitaškį – 84:70.

„Žalgiris“: J.Strelniekas 23 (5 rez. perd.), E.Ulanovas 15 (8 atk. kam.), R.Miniotas 13 (8 atk. kam.), T.Cavanaugh 10 (7 atk. kam.), Z.Dragičius 8, M.Blaževičius 5, K.Lukošiūnas 5, A.Milaknis 3, J.Nebo 2, M.Kalnietis 0 (7 rez. perd.), T.Websteris 0.

„Lietkabelis“: P.Kalaitzakis 19, N.Radičevičius 13.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA