Pamatykite: kaip atrodo suremontuota vos prieš parą degusi Kauno Kalėdų eglutė | Kas vyksta Kaune

Pamatykite: kaip atrodo suremontuota vos prieš parą degusi Kauno Kalėdų eglutė

Praėjus vos parai nuo piktavališko išpuolio prieš pagrindinę Kauno eglę, žaliaskarė ir vėl sutvisko žaliai baltu apsiaustu, išdegusi vieta padengta naujomis girliandomis, sudėtos naujos eglių šakos. Prie eglutės vakare jau plūdo minios žmonių, kad apžiūrėtų vėl pilnai įjungtą eglutę, tiesa, dalies dekoracijų vis dar trūksta.

Baimintasi, jog gaisras sugadino visą girliandų tinklą ir teks keisti visas ar didžiąją dalį eglę juosiančių lempučių, tačiau kūrėjų komandai pradėjus dirbti prie suniokotos eglutės, paaiškėjo, jog girliandų tinklą pavyks išsaugoti ir sujungti naujomis lemputėmis.

Maždaug 17 valandą eglutė pradėjo šviesti, buvo likusi tik dalis be girliandų. Prieš 22 valandą Jolantos Šmidtienės komanda baigė darbus ir eglutė jau visa buvo apšviesta lempučių tinklu.

Plušėję visą popietę ir vakarą, darbininkai vakare jau buvo atstatę nuniokotas eglių šakas. Taip pat sudėtos ir naujos girliandos ir dabar visą eglutę vėl puošia pilnas žaliai baltų girliandų tinklas, kuriuo gali pasidžiaugti atvykę kauniečiai ir miesto svečiai.

Kaip matosi nuotraukose, dalis eglutės šiuo metu neturi papuošimų – drugelių ir smilgų, kurios atnaujinamos, o visiškai sudegusios – gaminamos naujos.

Vėlyvą šeštadienio naktį prie eglutės atėję kauniečiai neslėpė džiaugsmo, kad eglutės kūrėjų komanda taip operatyviai likvidavo gaisro padarinius.

Darbai bus tęsiami ir toliau, tačiau daugiausiai jie vyks dirbtuvėse, kad eglutė vėl atgautų savo pirminį vaizdą.

Planuojama, kad pilnai atkurta eglutė kauniečius ir miesto svečius džiugins jau kitą savaitgalį.

Primename, jog policija gruodžio 4 d. apie 1 val. 40 min. gavo pranešimą, kad Kaune, Rotušės a., prie stovinčios eglės privažiavo automobilis „Mitsubishi ASX“ iš kurio išlipęs vairuotojas apipylė eglę degiu skysčiu ir ją padegęs pasišalino su automobiliu.

1 val. 57 min. Kaune, A. Juozapavičiaus pr., sulaikant pasišalinusį asmenį buvo sužalotas Kauno apskr. VPK pareigūnas, gimęs 2000 metais, kuris, suteikus med. pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA