Nuo gruodžio 4-os vaikai bei paaugliai galės gauti nemokamą antikūnų tyrimą | Kas vyksta Kaune

Nuo gruodžio 4-os vaikai bei paaugliai galės gauti nemokamą antikūnų tyrimą

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo gruodžio 4 d. nemokamai atlikti antikūnų tyrimą galės ne tik pagal pilną vakcinacijos schemą pasiskiepiję šalies gyventojai, bet ir vaikai bei paaugliai nuo 12 iki 16 metų.

Kaip nurodoma Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime, kiekybiniai ar pusiau kiekybiniai serologiniai tyrimai nemokamai bus atliekami vieną kartą gyventojams ne anksčiau kaip po 120 dienų po vakcinacijos pagal pilną vakcinacijos schemą. Asmuo pasiskiepijęs pagal pilną vakcinacijos schemą yra asmuo, pasiskiepiję dviem vakcinos dozėmis, jeigu skiepijosi „Comirnaty”, „Spikevax”, „Vaxzevria” vakcinomis arba viena „COVID-19 Vaccine Janssen” vakcinos doze.

Antikūnų tyrimas / SAM nuotr.

Asmenims, kurie yra pasiskiepiję pagal pilną vakcinacijos schemą ir sustiprinančiąja „Comirnaty”, „Spikevax” ar „COVID-19 Vaccine Janssen” vakcinos doze ar kurie yra pasiskiepiję pagal pilną vakcinacijos schemą ir persirgę COVID-19 liga, nemokamas antikūnų tyrimas neatliekamas.

Atlikus antikūnų tyrimą bus galima sužinoti apie po vakcinacijos susidariusius COVID-19 antikūnus ir lengviau priimti sprendimą dėl skiepijimosi sustiprinančiąja vakcinos doze.

SAM primena, kad sveikatos priežiūros įstaigos gali apsispręsti atlikti šiuos tyrimus. Apie tokį sprendimą jos turi informuoti SAM. Nuolat atnaujinamą įstaigų sąrašą, skelbiamą SAM tinklalapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA