Vairuotojams prireiks atidumo: Kauno keliai užversti sniegu | Kas vyksta Kaune

Vairuotojams prireiks atidumo: Kauno keliai užversti sniegu

Ketvirtadienio rytas kai kurių vairuotojų nenudžiugino. Sėkmingai nuo sniego sluoksnio nusivalę automobilius kauniečiai strigo kamščiuose, pranešama apie nuo kelio nuslydusias transporto priemones. Tuo metu kelininkai įspėja – eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis.

„Keliai tragedija, smagu bet atsargiai”, – apie 6 ryto pranešė kauniečiai.

Kaip ketvirtadienio rytą skelbiama „Kas vyksta Kaune” grupėje, A1 kelyje, netoli Kauno, nuo kelio nuslydęs vilkikas.

„Kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, ties kavine „Deivina”, kelią dalinai užtvėręs sunkvežimis. Pamažu formuojasi spūstis, tačiau pamažu eismas vyksta. Jei tik visi, važiuojantys pro šią incidento vietą, laikysis saugaus atstumo, tikėtina, kad nebus baisios spūsties. Tai dar vienas įrodymas, kaip svarbu tokiomis oro sąlygomis atsakingai vairuoti!” – eismo dalyvius įspėja skaitytojas.

Eismo įvykis A1 kelyje / Skaitytojo nuotr.

Kauniečių duomenimis, sunkiasvorė transporto priemonė eismą stabdo ir Klaipėdos link, taip pat Domeikavoje. Apie spūstį pranešama ir Raudondvaryje.

„Dėl besitęsiančio snygio, vakarų ir pietvakarių Lietuvoje vietomis pereinančio į šlapdribą, sudėtingos eismo sąlygos šį rytą visoje šalyje. Vakar vakare prasidėjęs ir šiuo metu besitęsiantis snygis, vietomis stiprus, pradedant nuo vakarų, pietvakarių, sniego danga padengė visą šalį”, – rašoma Automobilių kelių direkcijos pranešime.

Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos slidžios, padengtos prispausto, pažliugusio sniego sluoksniu, vietomis provėžotos, sniego sluoksnis kai kur siekia iki 10 cm. Eismo sąlygas sunkina ir plikledis.

AB „Kelių priežiūra“ apsnigtus ir slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojai prašomi atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Dieną eismo sąlygas sunkins plikledis ir gūsingas vėjas.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną daug kur krituliai: lietus, šlapdriba, pereinantys į sniegą. Pietvakarių, pereinančio į vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/s, pajūryje 23–25 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 2 iki 7 laipsnių šilumos, po pietų temperatūra pradės žemėti, formuosis plikledis.

Papildyta 10.21 val.

„Apsaugokite žmones nuo kamščių. Jeigu galite, informuokite, kad nuo Jurbarko apvažiuotų Raudondvarį, nes kamštis nežmoniškas, stovim virš 3 val. ir dar jo ne pravažiavę.. Kaunas mums dar nesišviečia”, – praneša skaitytoja.

Spūstis Raudondvaryje / Skaitytojos nuotr.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA