Iškritus gausiam sniegui į Kauno gatves plūstelėjo šonaslydžio mėgėjai | Kas vyksta Kaune

Iškritus gausiam sniegui į Kauno gatves plūstelėjo šonaslydžio mėgėjai

Trečiadienio vakarą pradėjus gausiai snigti ir pustyti, galiniais ratais varomų automobilių savininkams panižo dešinė koja. Kaip užfiksavo „Kas vyksta Kaune“, vairuotojai savo vežėčias šonu statė ir centrinėse miesto gatvėse, ir populiariose autoentuziastų aikštelėse.

Vėlų trečiadienio vakarą nufilmuotoje „Kas vyksta Kaune“ medžiagoje matyti, kad dėl stipraus snygio teko tvarkyti kontaktinio troleibusų tinklo laidus, o ne tokie įgudę vairuotojai nosis įbedė į eismo įvykio deklaracijas.

Visgi tikrieji šonaslydžio meistrai mėgavosi slidžia danga ir nevengė prarasti sukibimo. Kaip visada, nemenkas būrys automobilistų susirinko stovėjimo aikštelėje prie VDU Žemės ūkio akademijos.

Čia „šėrė“ kas tik netingėjo – ir „BMW“ fanai, ir žiedų valdovai, prakutę „Mersų“ savininkai ir ralistai keturiais varomais ratais. Policijos filmavimo metu aikštelėje nebuvo.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad labai panašus vaizdas šioje lokacijoje buvo ir gatvėms sniegu pasidengus pernai. Pamatyti vaizdo įrašą galite čia.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą numatyta, už pavojingą vairavimą numatyta bauda nuo 170 iki 230 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 3 iki 6 mėn., o už chuliganišką vairavimą numatyta bauda nuo 450 iki 550 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 12 iki 24 mėn. Vienodai prisidirbti galima ir sąlyginai saugiai skersuojant automobilių stovėjimo aikštelėje.

Tuo metu Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ateinančią naktį daug kur protarpiais numatomi krituliai. Daugelyje rajonų formuosis plikledis, vietomis pustys, kils trumpos pūgos, tad vairuotojai turėtų būti atidūs. Žemiausia oro temperatūra sieks nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio 16 val. duomenimis, pagrindiniai keliai pietvakarių, šiaurės ir šiaurės rytų Lietuvoje daug kur provėžoti, vietomis padengti pažliugusiu sniegu bei slidūs. Kitur šalyje pagrindiniai keliai šlapi.

Mažesnio eismo intensyvumo keliai beveik visoje šalyje provėžoti, daug kur padengti pažliugusiu, prispaustu sniegu, slidūs. Didžiojoje šalies dalyje šlapdriba, vietomis lietus, tik pietinėje šalies dalyje be kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos.

Detalią Kauno orų prognozę rasite čia. Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA