A. Armonaitė aptars galimybę balsu valdomai „Google Assistant“ programai kalbėti lietuviškai | Kas vyksta Kaune

A. Armonaitė aptars galimybę balsu valdomai „Google Assistant“ programai kalbėti lietuviškai

BNS 2021/11/30 08:20
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė antradienį nuotoliniame pokalbyje su vienu iš kompanijos „Google“ viceprezidentu aptars įmonei Lietuvoje suteiktos elektroninių pinigų licencijos naudojimo perspektyvas, galimybę balsu valdomai „Google Assistant“ programai kalbėti lietuviškai bei kitas aktualijas.

Pasak ministerijos, su „Google“ atstovu Prabhakaru Raghavanu (Prabakaru Ragavanu) bus tariamasi dėl platesnio lietuvių kalbos pritaikymo dirbtinio intelekto srityje, pavyzdžiui, kad balsu valdoma „Google Assistant“ programa kalbėtų lietuviškai. Tokia galimybė esą ypač padėtų teikiant paslaugas neįgaliesiems.

Ministrė taip pat planuoja aiškintis kaip „Google“ naudoja prieš dvejus metus jos įmonei Lietuvoje suteiktą elektroninių pinigų įstaigos licenciją bei kaip kompaniją paveiks Europos Komisijos prieš metus pradėta skaitmeninės erdvės reforma, kuria siekiama, kad didelės interneto platformos nepiktnaudžiautų dominuojama padėtimi.

Lietuvos bankas 2018-ųjų pabaigoje suteikė elektroninių pinigų įstaigos licenciją „Google“ įsteigtai bendrovei „Google Payment Lithuania“, kuri suteikia teisę leisti ir išpirkti elektroninius pinigus, teikti mokėjimo paslaugas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA