Paryžiuje viešintis G. Nausėda pakvietė UNESCO vadovę į Kauną | Kas vyksta Kaune

Paryžiuje viešintis G. Nausėda pakvietė UNESCO vadovę į Kauną

G. Nausėda susitiko su UNESCO vadove / R. Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Paryžiuje susitiko su UNESCO generaline direktore Audrey Azoulay.

Susitikime šalies vadovas ir generalinė direktorė aptarė UNESCO stebėsenos svarbą aneksuotame Kryme, švietimo aktualijas. Taip pat kalbėjo apie Lietuvos siekį Kauno modernizmo architektūrą įtraukti į Pasaulio paveldo sąrašą, rašoma Prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

„Esame įsitikinę, kad tik daugiašaliu bendradarbiavimu galime reaguoti į pasaulinius iššūkius ir rasti tvarius sprendimus. Atėjo tinkamas laikas sustiprinti UNESCO svarbą ir patikimumą švietimo, mokslo, kultūros, informacijos ir komunikacijos sektorių priešakyje po COVID-19 pandemijos. Taip pat skatintume UNESCO ir toliau stebėti situaciją nelegaliai aneksuotame Kryme“, – sakė susitikime Prezidentas.

Šalies vadovas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuva nuosekliai laikosi UNESCO koordinuojamoje programoje „Švietimas 2030“ nubrėžtų strateginių tikslų, siekdama užtikrinti lygias kokybiško ugdymo galimybes visiems vaikams, kryptingai įgyvendinti įtraukųjį ugdymą, skatinti mokymąsi visą gyvenimą.

G. Nausėda susitiko su UNESCO vadove / R. Dačkaus nuotr.

Pasak valstybės vadovo, Lietuva, kaip naujai išrinkta UNESCO Vykdomosios tarybos narė, prisidės kuriant stiprią, modernią ir atsparią organizaciją, remdama ir gyvybiškai svarbų organizacijos vaidmenį švietime.

Anot Prezidento, neseniai Lietuvai ratifikavus pasaulinę konvenciją dėl aukštojo mokslo kvalifikacijų pripažinimo, ir toliau liksime įsipareigoję stiprinti tarptautinį bendradarbiavimą aukštojo mokslo srityje – kelti jo kokybę Lietuvoje ir visame pasaulyje.

Prezidentas pasveikino A. Azoulay ją perrinkus UNESCO generaline direktore antrą kartą ir pakvietė ją atvykti į 2022 m. Kaune vyksiantį Europos kultūros sostinės programos inauguracinį renginį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA