Finansų ministrė: kitąmet atlyginimai augs labiau nei infliacija | Kas vyksta Kaune

Finansų ministrė: kitąmet atlyginimai augs labiau nei infliacija

BNS 2021/11/30 15:48
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Finansų ministrė tikisi, kad vidutinio darbo užmokesčio augimas kitąmet bus didesnis nei infliacija. Pasak Gintarės Skaistės, lapkritį paskelbta didesnė nei 9 proc. metinė infliacija neramina, tačiau kitąmet ji turėtų būti tik apie 3,5 procento.

„Prognozuojamas vidutinis darbo užmokesčio pokytis kitąmet bus apie aštuoni proc., tai bet kokiu atveju jis turėtų būti didesnis negu infliacija“, – LRT radijui antradienį sakė finansų ministrė.

„Jeigu minimalią mėnesinę algą uždirbantiems žmonėms tu gali garantuoti, kad jo pajamos į rankas kitąmet augs 65 eurais, gali garantuoti pensininkui, kad jo pensija augs 50 eurų, tačiau garantuoti, kad visiems atlyginimai didės, natūralu, Vyriausybė negali“, – kalbėjo G. Skaistė.

Dabartinį infliacijos lygį ji vertina kaip neraminantį.

„Tačiau visos tarptautinės institucijos, taip pat Europos Komisija prognozuoja, kad nuo pirmojo ateinančių metų ketvirčio infliacijos lygis turėtų sumažėti ir kitąmet vidutinė Lietuvos metinė infliacija bus apie 3,5 proc.“, – sakė G. Skaistė.

Suderinta išankstinė metinė infliacija – lapkritį, palyginti su 2020-ųjų lapkričiu – buvo 9,3 proc., o mėnesio – 0,9 proc. pranešė Statistikos departamentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA