Tropinis Kauno Kalėdų rojus apsiklojo sniego marška | Kas vyksta Kaune

Tropinis Kauno Kalėdų rojus apsiklojo sniego marška

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį visuomenei pristatyta Kauno pagrindinė Kalėdų eglė šiandien pasidengė sniego sluoksniu. Smarkesnis snygis baltais patalais užklojo didžiąją dalį miesto.

Praėjusį šeštadienį įvyko kasmetinis šventinės miesto eglės įžiebimas, tik šį kartą jis buvo transliuojamas per televiziją, o prie eglės ribotas pėsčiųjų ir automobilių eismas.

Pagrindinę miesto aikštę ir Kalėdų eglę praėjusį šeštadienį juosusių užtvarų jau nematyti. Fejerverkais vainikuotas žaliaskarės įžiebimas pritraukė ne vieną pasipiktinusį smalsuolį, kuris tuo metu norėjo prieiti arčiau eglės.

Šiais metais pagrindiniu šiltų Kalėdų simboliu tapo daugiau nei 600 įvairaus dydžio ryškiaspalvių drugelių. Jie pagaminti iš lazeriais pjaustyto specialaus organinio, perregimo ir įvairiaspalvio stiklo. Kiekvienas jų pritvirtintas prie specialių laikiklių – šios dekoracijos sukūrė plazdėjimo ore įspūdį, tarsi supdamos žalią šiltų Kalėdų eglę.

Kalėdinio miestelio erdvę taip pat papildė 14 aukštų, baltų smilgų pievelių, ant jų irgi nutūpė drugeliai. Juos gaminant speciali balta faktūra karpyta rankomis ir karštu oru klijuota prie plėvele aptrauktų smilgų burbuolių. Taip išgautas žiemiškas apsnigto augalo efektas.

Eglutės ir Rotušės aikštės padabinimui šiemet skirta iki 160 tūkst. eurų. Renginio organizatorius formaliai yra savivaldybės valdomas Kauno kultūros centras. Visi šventiniai papuošimai, kalėdinis apšvietimas miestui atsieis apie 260 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA