„Elitiniai” mokinių tėvai okupuoja ir daugiau Kauno gatvių: vangiai reaguoja net policija | Kas vyksta Kaune

„Elitiniai” mokinių tėvai okupuoja ir daugiau Kauno gatvių: vangiai reaguoja net policija patikslinta

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Dėl moksleivių tėvų okupuotų gatvių į kovą kylą ir Vilijampolės gyventojai. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) gimnazijos prieigos kasdien nepravažiuojamos, vietiniai gyventojai neturi, kur palikti automobilių, o gimnaziją lankančių vaikų tėvams kviečia net policiją.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad praėjusį ketvirtadienį paviešinta informacija apie nepravažiuojamas J. Gruodžio ir I. Kanto gatvės. Spūstis pažeisdami Kelių eismo taisyklės (KET) Kauno centre formuoja privačios mokyklos auklėtinių tėvai.

Reaguodama į situaciją pirmadienį su „Kas vyksta Kaune” susisiekė Vilijampolės gyventoja. Kaunietės teigimu, dėl į LSMU gimnaziją suplūdusių tėvų Seredžiaus ir Tilžės gatvės gyventojai lieka ne tik įkalinti, dažnai neturi ir kur palikti savo nuosavų automobilių.

„LSMU gimnazija, kiek žinau, nėra privati. Bet, kad į ją patekti, reikia susimokėti. Taigi, kai čia suvažiuoja elitiniai tėvai, į gatves įvažiuoti neįmanoma, pravažiuoti irgi. Mes praktiškai nebeturim savo stovėjimo vietų, nes tėvai viską užstato. Nuo 14.15 val. iki 15 val. visiška nesąmonė. Tokia pat situacija ir ryte”, – pasakojo kaunietė.

Vilijampolės gyventojai dėl KET bei kitų pažeidimų esą nuolat kreipiasi į policijos pareigūnus, tačiau eismo ir vietos gyventojų saugumo užtikrinimo nesulaukia.

„Pareigūnai atvyksta, kai kvieti, bet įforminti nusižengimo nenori. Yra ženklai netgi ribojantys įvažiavimą. Gali važiuoti tik aptarnaujantis personalas, tai čia būtų gimnazijos darbuotojai ir tie, kas gyvena būtent toje gatvėje”, – pasakojo moteris ir vylėsi, kad į šią situaciją papildomai dėmesį atkreips policija arba susigės mokinių tėvai.

LSMU gimnazija – nevalstybinė dieninė, savarankiško mokymosi bendrojo lavinimo mokykla Kaune, Seredžiaus g. 4, vykdanti pagrindinio, vidurinio ir neformaliojo lavinimo programas. Norintiems mokytis gimnazijoje vykdomi stojamieji egzaminai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA