G. Nausėda su EK ir NATO vadovais aptars galimą 4-ojo NATO straipsnio aktyvavimą | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda su EK ir NATO vadovais aptars galimą 4-ojo NATO straipsnio aktyvavimą

BNS 2021/11/26 08:18
DELFI nuotr.

Sekmadienį su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu ir Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Layen) susitiksiantis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda planuoja kelti 4-ojo NATO straipsnio aktyvavimo klausimą, sako šalies vadovo patarėja.

„Žinoma, kad neišvengiamai kalbėsime ir apie visas tas aplinkybes, kurios gali vesti prie ketvirtojo straipsnio aktyvavimo. Tačiau vėlgi turime minty platesnį paveikslą, ne vien migraciją, bet taip pat ir situaciją prie Ukrainos sienų ir, žinoma, kad jeigu veiksmai suaktyvėję Ukrainoje, tai tas tikrai kelia nerimą ne tik ukrainiečiams, bet ir visam regionui, įskaitant Baltijos šalis“, – LRT penktadienį sakė prezidento patarėja Asta Skaisgirytė.

Pasak jos, susitikime taip pat bus kalbama apie fizinio barjero su Baltarusija statybas ir galimą Europos Sąjungos finansavimą, Bendrijos migracijos teisės aktų pokyčius, repatriaciją į kilmės šalis.

Kaip anksčiau informavo Prezidentūra, sekmadienį į Lietuvą atvykstantys NATO ir EK vadovai šalyje viešės vieną dieną.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Vakarai kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija. Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA