Vilniaus gatvė, kuria kauniečiai žygiuos pasižiūrėti Kauno kalėdinės eglės | Kas vyksta Kaune

Vilniaus gatvė, kuria kauniečiai žygiuos pasižiūrėti Kauno kalėdinės eglės

Bėga paskutinės dienos iki Kauno kalėdinės eglutės įžiebimo, o Vilniaus gatvėje kunkuliuoja rekonstrukcijos darbai. Tiesa, lapkričio 27-ąją šventės gyvai stebėti galimybės nebus, bet po to tropinę gražuolę pamatyti įsigeidusiems kauniečiams teks išsipurvinti batus. Kviečiame pamatyti, kaip pagrindinė pėsčiųjų gatvė Senamiestyje atrodo dabar.

„Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis nurodė, kad visus požeminių komunikacijų darbus, kaip numatyta, planuojama užbaigti iki didžiųjų metų švenčių, o Vilniaus gatvė laikinai bus padengta sutankinta skalda.

„Atkarpos nuo Rotušės aikštės jau palengva atveriamos. Jose įrengtas laikinas apšvietimas, kad gyventojai jaustųsi saugiai tamsiuoju paros metu. Šiuo metu viskas vyksta pagal planą. Tolesnė darbų eiga priklausys nuo oro sąlygų“, – informavo A. Pakalniškis.

Vilniaus gatvė šiuo metu / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Primename, kad nemenko architektų, paveldosaugininkų ir visuomenės pasipriešinimo pastaruoju metu sulaukė savivaldybės ketinimas nupjauti vertingųjų savybių turinčių akmenų apačią ir nugludinti viršų.

Aktyvistų ir ekspertų teigimu, įgyvendinus tokį sprendinį bus sunaikintas kultūros paveldas, o savivaldybė ir rangovai argumentuoja, kad tik šitaip iš naujo išgrįsta gatvė bus stabili, o ja naudotis bus patogu visiems kauniečiams.

830 metrų ilgio Vilniaus gatvė bus sutvarkyta iš pagrindų, kad dešimtmečius po rekonstrukcijos čia nebereikėtų atlikti jokių kasinėjimo darbų. Taip pat bus atnaujinti šviestuvai, suoliukai, kiti mažosios architektūros elementai.

Vilniaus gatvės kapitalinį remontą atlieka bendrovė „Autokausta“, jį numatyta baigti iki kitų metų vasaros. Darbų vertė – 4,6 mln. eurų.

Tropinė rojaus eglutė Kaune bus įžiebta lapkričio 27 d., o kauniečiai šventės dieną į Rotušės aikštę nebus įleidžiami. Stebėti įžiebimą tiesiogiai nuo 17 val. kviečiame portale „Kas vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA