Kauno savivaldybė perka 11 naudotų „Volkswagen Golf“ | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė perka 11 naudotų „Volkswagen Golf“

Asociatyvi / Kauno savivaldybės nuotr.

Miestui atėjo laikas atnaujinti automobilių parką. Tiesa, į seniūnijų kiemus transporto priemonės riedės ne tiesiai nuo konvejerio, bet ir ne iš turgaus. Oficiali markės atstovybė savivaldybei pardavė 11 „Volkswagen Golf“, kurie pagaminti 2016 m. arba vėliau, pirkimo sąlygose yra ir kitų reikalavimų.

Kaip skelbiama Centriniame viešųjų pirkimų portale, Kauno miesto savivaldybės administracija sutartį su UAB „Autojuta“ sudarė spalio 7 d., ji galioja iki kitų metų sausio 7 d. Bendrovė 11 automobilių pasiūlė pirkti už 76 785 Eur su PVM.

Remiantis viešojo pirkimo sutartimi, į šią sumą turi būti įskaičiuoti visi mokesčiai, su pardavimu, įregistravimu, garantiniu remontu ir pristatymu susijusios išlaidos. Automobiliams turi būti suteikiama trijų mėnesių eksploatacijos arba mažiausiai 15 tūkst. km ridos garantija, jie pristatomi į savivaldybės kiemą L. Sapiegos g. 4.

Pagal miesto pateiktą techninę specifikaciją, automobiliai turi būti universalo kėbulu, varomi benzinu, gamintojo deklaruojamos vidutinės degalų sąnaudos 100 km neviršyti 6 l, o kombinuota vidutinė CO2 emisija neviršyti 150 g/km.

Taip pat reikalaujama įprastos šiuolaikinės komforto įrangos: elektrinių priekinių langų, elektra valdomų ir šildomų išorinių veidrodėlių, gamyklinės garso aparatūros su Bluetooth sąsaja. „Autojuta“ savivaldybei pasiūlė 2016 m. pagamintus „Volkswagen Golf V Trendline“ su 1,4 l darbinio tūrio, 92 kW galios varikliais.

Savivaldybės Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Artūras Andriuška „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare paaiškino, kad 2021 m. spalį pasibaigė 11-os ankstesnių automobilių nuomos sutartis – dėl to ir vykdytas naujas automobilių pirkimas.

„Viešo konkurso būdu tiekėjui pasiūlius geriausią kainą, buvo įsigytos naudotos „Volkswagen“ transporto priemonės. Jos priskirtos 11-ai savivaldybės seniūnijų jų paskirtoms funkcijoms atlikti“, – automobilių paskirtį įvardijo A. Andriuška.

Pasiteiravus, kodėl savivaldybė neperka hibridinių arba elektrinių automobilių, kurie galbūt geriau atitiktų miestui primatuotą darnaus judumo strategiją, Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas sakė, kad viena iš priežasčių – didelė hibridinių automobilių ir elektromobilių kaina.

„Taip pat rinkoje yra pastebima padidėjusi tokių transporto priemonių paklausa, todėl nupirkus naują elektromobilį galimai užtruktų jo pristatymas. Be to, nupirktus 11 benzininių automobilių „Volkswagen Golf“ bus galima eksploatuoti mažiausiai 5 metus. Per tą laiką atsiras didesnė automobilių rinkos pasiūla, bus labiau išvystyta viešoji elektromobilių įkrovimo infrastruktūra bei galimai sumažės jų kaina“, – pastebėjo A. Andriuška.

Jis pridūrė, kad savivaldybės administracijos tarnybinių automobilių parkas nesikeičia – eksploatuojamas 31 tarnybinis automobilis (sąrašas pateikiamas čia). Viena transporto priemonė bus nurašyta ir parduota viešųjų prekių aukcione.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA