Liūdnai pagarsėję lošimo namai Šilainiuose atgimė naujam gyvenimui | Kas vyksta Kaune

Liūdnai pagarsėję lošimo namai Šilainiuose atgimė naujam gyvenimui

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Buvusių lošimo namų pastatas Baltijos gatvėje kyla iš pelenų. Patalpose, kur prieš aštuonerius metus driokstelėjo pareigūno gyvybę nusinešęs šūvis, atsidarė picerija ir greitojo maisto restoranas. Mirtiną kulką paleidęs Vitalijus Trakinavičius čia pavalgyti negalės dar penkerius metus.

Šilainiuose adresu Baltijos g. 53A atnaujintą pastatą išpuošę spalvoti balionai skelbia apie įkurtuves. Čia pradėjo veikti populiari picerija „Pizza Express“ ir traškios vištienos patiekalų užkandinė „Crisperia“ – apie atidarymą ketvirtadienį paskelbta abiejų įstaigų „Facebook“ puslapiuose.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, abu restoranus valdo 2004 m. įkurta UAB „Matesa“. Lapkričio 25-osios „Sodros“ duomenimis, bendrovė turi 135 darbuotojus, vidutinis atlyginimas čia siekia 1243,16 Eur, juridinis vienetas įsiskolinimų valstybei neturi.

Primename, kad Baltijos gatvėje veikusiame lošimo automatų salone „Admiral“ 2013 m. gruodžio 19-osios naktį buvo nušautas Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos patrulis Arnoldas Jurašius. 1977 m. gimęs pareigūnas lemtingo vakaro metu atostogavo.

V. Trakinavičius, kuriam po įvykio nustatytas sunkus 2,47 prom. girtumas, su savimi turėjo pistoletus „MP446 Viking“ ir „Iž“. Ginklas savigynai vyrui buvo išduotas legaliai, vienintelis šūvis mirtinai sužeidė pareigūną į kaklą, tuo metu lošimo namuose buvo dar apie 10 žmonių.

Teisme V. Trakinavičius tikino, kad norėjo parodyti ginklą A. Jurašiui, o perduodant šis esą iššovė netyčia. Kauno apygardos teismas nusprendė, kad žmogžudystė nebuvo netyčinė – 2016 m. V. Trakinavičius pasiųstas už grotų dešimčiai metų ir įpareigotas sumokėti 100 tūkst. eurų policininko šeimai.

Šiuo metu nuteistasis yra atlikęs pusę bausmės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA