Sustabdytas Kinijos vizų išdavimas Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Sustabdytas Kinijos vizų išdavimas Lietuvoje

BNS / Saulius Jakučionis, Raimondas Čiuplys 2021/11/25 20:34
Asociatyvi / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kinija nuo ketvirtadienio stabdo vizų išdavimą Lietuvoje, pranešė šalies ambasada.

Ji nurodo, kad išdavimas stabdomas dėl techninių priežasčių, tačiau tai nutiko tęsiantis Lietuvos ir Kinijos santykių krizei dėl Vilniaus ryšių su Taivanu.

„Dėl techninių priežasčių konsulinės paslaugos nuo lapkričio 25 dienos bus sustabdytos, – teigiama Kinijos ambasados pranešime. – Apie paslaugų atnaujinimą bus pranešta vėliau.“

Kinija praėjusią savaitę oficialiai pažemino diplomatinio atstovavimo lygį su Lietuva iki reikalų patikėtinių. Tokį sprendimą Pekinas priėmė reaguodamas į Taivaniečių atstovybės Vilniuje atidarymą.

Kiniją pykdo Lietuvos sprendimas leisti Taivaniečių atstovybei veikti pavadinime naudojant salos vardą, nes Pekinas tame įžvelgia Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei.

Kitur pasaulyje Taivano atstovybės veikia sostinės Taibėjaus vardu, nusistovėjus tarptautiniam sutarimui, kad toks pavadinimas neprieštarauja „vienos Kinijos“ politikai, neleidžiančiai Taivano traktuoti kaip atskiros šalies.

Lietuvos verslininkai sako, kad kilus diplomatiniam ginčui prekyba su Kinija gerokai apsunko.

Lietuva pavasarį išstojo iš Vidurio ir Rytų Europos šalių bendradarbiavimo formato su Kinija 17+1, pastaraisiais metais stiprino ryšius su kitomis Rytų Azijos šalimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA