Lietuviškus traškučius nusipirkti galima jau 23-ose užsienio šalyse: populiarumą augina įsiklausymas į vartotojų lūkesčius | Kas vyksta Kaune

Lietuviškus traškučius nusipirkti galima jau 23-ose užsienio šalyse: populiarumą augina įsiklausymas į vartotojų lūkesčius

„Chazz“ traškučiai / Organizatorių nuotr.

Lietuviai neatsilieka nuo pasaulinių tendencijų – vis daugiau dėmesio skiria alternatyvių, įvairesnių užkandžių paieškai, eksperimentuoja su maistu. Šios tendencijos neaplenkia ir sūrių užkandžių. Kintančius visuomenės įpročius pastebėjo lietuviško prekės ženklo „Chazz“ įkūrėjai, prieš dvejus metus Trakuose pirmieji pradėję gaminti lietuviškus daržovių traškučius. Šiandien startuolio produkcija eksportuojama į 23 užsienio šalis, o asortimentas stebina skonių bei pasirinkimų įvairove. Lietuviška traškučių alternatyva drąsiai meta iššūkį visame pasaulyje pažįstamiems prekių ženklams, ne vien rasdama vietą parduotuvių lentynose, bet ir užkariaudama traškučių mėgėjų širdis.

Didesnis dėmesys produktų sudėčiai ir sąmoningesniems mitybos įpročiams – tai tendencijos, pastaraisiais metais besiskinančios kelius į daugelio žmonių gyvenimo būdą. Augantis vartotojų sąmoningumas lemia ir tų prekių ženklų populiarėjimą, kurie siūlo patrauklias alternatyvas itin pamėgtiems užkandžiams ar desertams. Vienas tokių prekių ženklų – lietuvių startuolis „Chazz“, gaminantis įvairių daržovių traškučius.

Sėkmės receptas – sveikesnės alternatyvos ir unikalumo paieškos

„Mūsų produkcijos išskirtinumas – tai vadinamasis „kettle“ gamybos metodas. Šiuo būdu traškučiai gaminami nedidelėmis porcijomis, lėčiau ir žemesnėje temperatūroje. Taip kiekvienas traškutis įgyja unikalią formą ir yra panašesnis į namuose paruoštus užkandžius, kadangi išlaiko tikros bulvės skonį. Siekiame išlaikyti kuo daugiau natūralumo, todėl gamindami traškučius, kuriems įvairios daržovės tiekiamos iš Lietuvoje veikiančių ūkių, naudojame tik natūralius prieskonius be konservantų ir dirbtinių skonio stipriklių“, – pasakoja „Chazz“ gamybos vadovas Martynas Dumbris.

„Chazz“ traškučiai / Organizatorių nuotr.

Tačiau prie itin sėkmingo starto prisidėjo ne vien gamybos proceso inovacijos. Vartotojai prekių lentynose ieško unikalių, išskirtinius pomėgius ir skonius atitinkančių produktų. Būtent dėl to lietuvių gamintojai jau kurį laiką traukia net išrankiausių gurmanų dėmesį – juos pasitinka ne vien bulvių, tačiau ir kitų daržovių traškučiai, taip pat išskirtinių skonių gausa.

„Jau dabar mūsų rinkiniuose galima rasti traškučių, gardintų tikrais triufeliais, tikromis kanapėmis ar tikru čederio sūriu. Sekame pasaulio tendencijas ir traškučių priedus atsirenkame itin kruopščiai, kai kuriuos iš jų vežamės iš tolimiausių pasaulio kampelių. Taigi nors mūsų traškučiai gaminami Trakų rajone, juose – viso pasaulio skoniai“, – dalijasi naujienomis „Chazz“ marketingo vadovė Arimantė Jančauskaitė.

Nemaža dalis parduodamos produkcijos yra tinkama veganams, taip pat siūloma ir ekologiškų „Chazz“ produktų linija, kuria greitai susidomėjo specializuotos ekologišką asortimentą siūlančios parduotuvės.

Į užsienį kelius atvėrė drąsūs asortimento plėtros pasirinkimai

Sėkmingai startavę Lietuvoje, „Chazz“ įkūrėjai nusprendė pabandyti laimę Europoje ir ją rado Vokietijoje, kur itin vertinami daržovių traškučiai, o po kurio laiko už jos pradėjo rikiuotis ir kitos valstybės: Suomija, Danija, Estija, Bulgarija.

„Chazz“ traškučiai / Organizatorių nuotr.

„Išleidę ekologišką liniją, ją sėkmingai pristatėme pagrindinėje ekologiškų produktų parodoje Skandinavijoje, tad netrukus sulaukėme pasiūlymų eksportuoti savo produkciją ir į kitas ES šalis. Eksperimentai su įvairiais skoniais mums atvėrė duris į dar daugiau naujų rinkų, tarp jų ir Aziją.

Kartu su eksporto plėtra sparčiai didėjo „Chazz“ kaip prekės ženklo žinomumas, tad sulaukę susidomėjimo iš Izraelio, ten pristatėme ir pirmąją košerinių produktų liniją. Tuomet sėkmingai įžengėme į Katarą, be to, neseniai startavome Jungtiniuose Arabų Emyratuose“, – apie bendrovės sėkmę užsienyje pasakoja eksporto vadovė Brigita Lakomkaitė.

Šiuo metu „Chazz“ produkcijos galima nusipirkti net 23-ose šalyse visame pasaulyje.

Išbandykite „Chazz“ užkandžius ir Jūs

Gera žinia – portalo skaitytojams „Chazz“ suteikia specialų nuolaidos kodą „MYLIUKAUNA“, su kuriuo jų elektroninėje parduotuvėje (www.chazz.lt) galima gauti -20% nuolaidą.

E-parduotuvėje galite įsigyti ir išbandyti specialų degustacinį rinkinį, įvairius jau sukomplektuotus teminius rinkinius, arba, jeigu turite savo skonį, susikomplektuokite patys individualų traškučių rinkinį iš daugiau nei 30 skirtingų skonių!  Smagiausia tai, jog asortimente rasite ne tik traškučius, bet ir kitus sūrius užkandžius – duoniukus, kukurūzų spragėsius, trapučius ar riešutus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA