Automobilių parką atnaujina ir PAGD: Kauną pasieks 5 visureigiai ir elektromobilis | Kas vyksta Kaune

Automobilių parką atnaujina ir PAGD: Kauną pasieks 5 visureigiai ir elektromobilis

PAGD nuotr.

Valstybinės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba įsigijo aštuoniolika „Škoda Kodiaq“ visureigių ir du „Renault ZOE” elektromobilius. Pastarieji yra skirti Vilniaus ir Kauno priešgaisrinių gelbėjimo valdybų valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnams.

Tai, beje, pirmieji elektromobiliai, kuriuos įsigijo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD). Kaip deklaruoja gamintojas, vidutinis nuvažiuojamas jų atstumas vienu įkrovimu – ne mažiau 250 km.

„Kad mūsų pareigūnai galėtų atlikti valstybinę priešgaisrinę priežiūrą, operatyviai pasiektų pačių įvairiausių incidentų vietas, būtini nauji automobiliai, – sako Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Barauskas. – Mūsų valdybos lengvųjų automobilių parkas vienas seniausių.

Jame yra automobilių, kurie pagaminti prieš daugiau kaip dvidešimt, septyniolika ar šešiolika metų. Mums skirti 5 visureigiai ir vienas elektromobilis. Tai labai svarbu stiprinant tarnybos parengtį ir valstybinės priežiūros darbą.“

Iš departamento įsigytų 18-os „Škoda Kodiaq“ visureigių, aštuoni yra skirti ChBRB incidentams – cheminei, radiacinei, biologinei žvalgybai atlikti. Jie iškeliaus į Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio priešgaisrines gelbėjimo valdybas.

Šie visureigiai skirti padaliniams, kurių specializacija susijusi su cheminio radiologinio incidento likvidavimu, o Vilniaus, Panevėžio, Kauno PGT valdybos pareigūnai jais vyktų atlikti radiacinę žvalgybą branduolinės avarijos metu. Juose bus komplektuojama ir speciali įranga. Šalies priešgaisrinės gelbėjimo valdybos taip pat netrukus sulauks ir joms skirtų 10 visureigių.

Šie visureigiai yra varomi dyzeliniu kuru, variklio darbinis tūris 1968 kv. cm, didžiausia naudingoji galia 110 kW, o aplinkos apsaugos kriterijai atitinka EURO 6 standartą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA