Rugsėjį Vilniuje sudaužytas išskirtinis „BMW“ nufilmuotas raižantis „saules“ Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Rugsėjį Vilniuje sudaužytas išskirtinis „BMW“ nufilmuotas raižantis „saules“ Kauno rajone papildyta „Krasta Auto" komentaru

Prieš porą mėnesių sostinėje bandomajam važiavimui paimtas ir gerokai apdaužytas „BMW M4“, rodosi, pakilo iš pelenų ir vėl išlaisvino arklius netoli Kauno. Sekmadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė medžiaga, kurioje sportinis automobilis matyti „draskomas“ Kauno LEZ žiede. Šįkart vairuotojas pasitaikė labiau įgudęs – kol kas sveiki liko ir kelio elementai, ir kiti eismo dalyviai.

„Sveiki, pastebėtas Kaune vykstantis „BMW Experience“. Tas pats „BMW M4“, kurį rugsėjo mėnesį sudaužė Vilniuje“, – nurodė vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas.

Naujutėlaitis alyvuogių spalvos kupė atzvimbia nauju viaduku ir apsukęs kelis ratus žiedine sankryža, nučiuožia iš kur atvykęs. Pilant lietui smarkiai akceleratoriaus spausti nereikia, kad 375 kW išvystanti jėgainė galinius ratus priverstų prarasti sukibimą.

Šiuo vaizdo įrašu 20.51 val. sekmadienį pasidalyta viename „Facebook“ puslapyje. Video po kelių valandų ištrintas, bet vienas komentatorius spėjo informuoti, kad apie pasivažinėjimo medžiaga jau įkelta portale epolicija.lt. Vairuotoją galimai pažįstantys socialinio tinklo naudotojai tik nusijuokė – teisių jis esą neturi jau seniai.

Iš užfiksuotų vaizdų matyti, kad rugsėjo pradžioje Svajonių gatvėje Vilniuje sudaužytas ir Kauno rajone nelegalaus šou reikmėms panaudotas „BMW“ – ta pat transporto priemonė sutampančiais valstybiniais numeriais.

Kaip skelbė naujienų portalas tv3.lt, tąkart destrukcijos įrankiu galingas automobilis, bandomajam važiavimui paimtas iš salono, virto 19-mečio rankose. Apie 100 tūkst. eurų kainuojantis „BMW“ stipriai aplamdė tris šalikelėje stovėjusius automobilius.

Tas pats „BMW“ užfiksuotas Vilniuje / Skaitytojo nuotr.

Kokiu būdu sumaitotas „BMW“ buvo suremontuotas ir vėl grąžintas į kelią, pirmiausia reikėtų klausti salono. Tiesa, valstybiniai numeriai gali būti perkelti ant kitos transporto priemonės, tik taip jau nutiko, kad Kauno rajone „saules“ paišiusio „M4“ ir išvaizda identiška sudaužytajam.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d., chuliganiškas vairavimas užtraukia baudą nuo 450 iki 550 eurų, o nusižengus teisės vairuoti neturintiems asmenims, gali tekti suploti nuo 750 iki 1000 eurų.

Pričiupus chuliganiškai vairuojantį asmenį taip pat privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą. Priklausomai nuo pažeidimų sunkumo, pažymėjimą prarasti galima nuo trijų iki šešių mėnesių arba nuo vienerių iki dvejų metų.

„Pasidraskyti“ nusprendus neblaiviam arba nuo psichotropinių medžiagų apsvaigusiam vairuotojui pažymėjimą tektų „padėti“ nuo trejų iki penkerių metų.

Papildyta lapkričio 25 dieną 10.18 val.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” nurodė oficiali „BMW” atstovė Lietuvoje „Krasta Auto”, Vilniuje į avariją patekęs „BMW M4“ modelis buvo parduotas aukcione, o bendrovė apie jo tolimesnį likimą informacijos neturi.

„Krasta Auto” teigia, kad šis važiavimas nėra susijęs nei su bendrove, nei su „BMW Experience” prekės ženklu, todėl ji atsiriboja nuo užfiksuoto įvykio ir vairuotojo elgesio.

„BMW” atstovai taip pat pabrėžia, kad palaiko ir skatina tik atsakingą automobilių vairavimą, laikantis KET taisyklių, o sportinis automobilių vairavimas turėtų būti vykdomas tik specialiose tam pritaikytose trasose.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA